Feministisk rapper hylder publikum for bare bryster: I er så modige

Smækfyldt af energi og attitude indtog Princess Nokia Roskilde Festival.

Iført et joggingsæt havde Princess Nokia rig mulighed for at kunne springe rundt på Roskildes Apollo-scene. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © sCANPIX)

’The future is female’.

Sådan står der på brystet af en flok piger forud for koncerten med Princess Nokia. Roskilde Festival har ’på grund af stor popularitet’ rykket koncerten fra de sene nattetimer til helt tidligt torsdag aften, hvor størstedelen af publikum stadig er sprængfuld af energi og promiller.

Pigerne stod klar på første række til at hylde den feministiske rapper fra New York. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Det får de også brug for, når Destiny Frasqueri indtager scenen som frontfigur i Princess Nokia. Den 24-årige sangerinde og rapper fra New Yorks undergrundsscene springer kækt ind på scenen med en så stor attitude, at den dårligt kan være i hendes spinkle krop, som ikke kan måle meget mere end halvanden meter.

Der bliver både flashet maveskind og baller fra Destiny, hvis musikalske projekt er præget af feministiske paroler:

‘With my little titties and my phat belly/I could take your man if you finnna let me/It’s a guarantee that he won’t forget me/My body little, my soul is heavy,’ lyder det i første nummer ‘Tomboy’.

(Foto: TORBEN CHRISTENSEN © sCANPIX)

Nogle numre er hardcore hiphop, mens andre er mere i den elektroniske afdeling, hvor Destiny Frasqueri også får lejlighed til at flashe sin flotte stemme. Alle bliver de leveret med maksimal energi.

Anerkendelse til dem, der flasher

Trods formanende pegefingre fra sikkerhedsvagterne sidder især pigerne blandt publikum på skuldrene af andre, og da en af dem kortvarigt løfter op i toppen og viser sine bryster, får hun med det samme et anerkendende nik fra Princess Nokia. Det samme sker, da en fyr gentager seancen senere i koncerten.

Pigerne sad - uden alt for meget tøj - godt placeret på skuldrene af deres venner til koncerten med Princess Nokia. (Foto: Nynne Hein Møller)

For Princess Nokia er ikke bange for hverken sin egen eller andres kroppe. Hun twerker og er flere gange nede for at crowdsurfe blandt publikum, som hun også sprøjter til med vand fra sin flaske. Resten af vandet spytter hun ud på scenen.

Til sidst i koncerten spotter hun en veninde i publikum, som hun får med op på scenen. Iført en minimal pink top danser veninden rundt på scenen som en anden springgymnast, alt imens Destiny Frasqueri filmer det vilde optrin på sin telefon.

(Foto: TORBEN CHRISTENSEN © sCANPIX)

Da hun efter en times tid skal tage afsked med det feststemte publikum, lyder der igen anerkendelse til dem, der turde flashe:

- Til jer kvinder, som viste jeres bryster, jeg hylder jer for jeres mod. Til de farvede kvinder, jeg hylder også jer. Og de heteroseksuelle fyre, som fucker med mig – jeg hylder også jer!

Der er plads til alle i Princess Nokias univers - med eller uden bh på.