Glade vindere af musikkonkurrence og talentforløb: Om to år åbner vi Orange!

Håbet er lysegrønt og drømmen er Orange Scene for årets vindere af DR's talentkonkurrence for upcoming solister og bands.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © Dr)

Onsdag eftermiddag blev vinderne af talentkonkurrencen og udviklingsforløbet Karrierekanonen fundet på P3, backstage ved Bøgescenen på Smukfest.

Det blev duoerne Rest In Beats og Sherpa samt den unge solist Moody, der blev udvalgt blandt syv finalister, som de endelige vindere af et coachingforløb, der kan sætte yderligere skub i de upcoming musikeres karriere.

Vi fangede vinderne til en snak om, hvordan det føles at stå som vinder af Karrierekanonen 2017, og om hvilke håb de har for fremtiden.

'Jeg blev bare helt gennemglad'

Sanger, sangskriver og producer Carsten Sherpa udgør halvdelen af duoen Sherpa sammen med producer og sangskriver Tore Nissen, der ikke kunne være til stede ved kåringen. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

Hvordan føles det at vinde Karrierekanonen?

- Det føles overvældende. Der har været så mange gode artister i år. Jeg sad og kiggede rundt og tænkte: Han vinder, og han vinder også. Da de sagde Sherpa, blev jeg bare helt gennemglad, og jeg har smilet lige siden. Jeg blev overrasket og glad.

- Tore kunne ikke være her i dag, fordi han måtte køre tilbage til København med vores grej i går og skulle arbejde i dag. Men han sendte mig en sms fyldt med hjerter, og da jeg ringede, var han så glad og havde allerede booket vores lydmand til alle de mulige festivaler, der er næste år.

Hvordan var det at spille koncert med de andre finalister på Smukfest i går?

- Det var helt vildt fedt. Vi var så heldige at spille klokken 22, hvor det var mørkt, og det passer meget godt til vores musik. Og så var der en masse mennesker, der var klar på at feste, og vi gav den fuld hammer fra start af. Det var en overvældende følelse at få folk til at klappe med.

- Jeg følte virkelig, at vi var sammen om det. Det er formålet med det hele, at man får en unik oplevelse sammen med publikum, og det fik vi i går. Efter koncerten krammede vi hinanden og tænkte: Fuck hvor fedt.

Hvad betyder det at vinde?

- Én af grundene, til at vi er så glade for at vinde, er at vi har et år med Karrierekanonen med en masse mennesker, der er så dygtige til at hjælpe os med en masse ting. Vi får sparringspartnere i et helt år i forhold til PR, strategi og stage coaching, siger Carsten Sherpa.

Hvor er I om fem år?

Så åbner vi Orange. Det gør vi.

'Vi er meget stolte'

Bandet består af kæresteparret Rezwan Farmi (sanger) og Sebastian Rønde Thielke (beatmager), der samtidig har en lille én på vej. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © Dr)

Hvordan føles det at vinde Karrierekanonen?

Rezwan: Det er en stor ære, det er mega fedt, og det er vi rigtigt glade for. Det er nogle dygtige artister, vi har været oppe imod. Vi er meget stolte.

Hvordan var det at spille koncert i går?

Sebastian: Det var en fantastisk oplevelse. Vi spillede klokken 23, og der var fyldt på pladsen foran og sindssyg god stemning. Det gik rigtig godt, og vi havde en dygtig violinist med. Det var fantastisk.

Hvad tror I, det kommer til at betyde, at I har vundet?

Rezwan: Allerede nu har vi jo lavet et par interviews, og det gør jo, at man får noget opmærksomhed, som vi måske ellers ikke ville have fået så intenst, og så er det bare sindssygt motiverende for den proces, vi skal i gang med nu. Vvi er i gang med at lave en ep. Det er lidt ligesom brænde på bålet.

Sebastian: Vi har allerede i forløbet fået nogen coaching-timer og nogle værktøjer til at forbedre især vores livemusik. Blandt andet kommunikationen og interviewsituationen, det skal vi stadig øve os lidt mere på. Men de ting har vi en forhåbning om at blive bedre til via det forløb, vi kommer ind i nu.

Hvor er I om fem år?

Sebastian: Så har vi to børn mere og åbner på Orange Scene.

Rezwan: Vi skal helt sikkert udgive en plade ud over den EP, som vi udgiver til næste år.

'Jeg kneb en lille tåre'

Josefine Moody er kvinden bag kunstneren Moody. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Hvordan føltes det at vinde?

Det er totalt ubeskriveligt. Det er en helt sindssyg følelse. Jeg var så glad. Virkelig virkelig glad. Overvældet. Jeg kneb en lille tåre, det er ikke så tit, men det skete.

Hvad kommer det til at betyde?

Jeg ved vi får en masse airplay, det er jo fantastisk, jeg vil jo gerne have så mange mennesker som muligt lyttede til mine tekster osv. Håber det kan åbne nogle døre til lidt bredere publikum. At jeg kan komme ud og spille en masse koncerter og giver den gas. Jeg føler klart det her er startskuddet til noget rigtig nice.

Hvor er du om fem år?

Jeg håber selvfølgelig at jeg kan få lov at spille på nogle større scener og måske spille lidt i udlandet. Jeg håber klart på at kunne komme ud over Danmarks grænser på et tidspunkt.

Hvordan var det at spille koncert med de andre finalister i går?

Det var sådan en vild oplevelse, jeg følte virkelig, at publikum fangede det, jeg havde gang i. Og virkelig var med. De var så klar på en fest. Og det var en fucking fest. Jeg gik derfra og rystede, og de råbte ekstra nummer. Det har jeg aldrig prøvet før. Det var virkelig en kæmpe oplevelse.

OM KARRIEREKANONEN

  • Karrierekanonen er et samarbejde mellem DR, Smukfest og Bandakademiet, hvor man hvert år udvælger bands, som fortjener et skub mod en vedvarende karriere inden for musik.

  • Blandt 12 udvalgte bands kåres syv finalister og til slut tre vindere, som får et længere talentforløb. Desuden får de plads på Smukfests koncertprogram, når de har et musikrepertoire klar.

  • Flere kendte bands har tidligere vundet konkurrencen – bl.a. Katinka (2015), The Minds of 99 (2013), Marie Key (2005), Magtens Korridorer (2005)

Facebook
Twitter