Grøn Koncert tilføjer tre ny navne - og der er stadig ingen kvinder

Alle bands, der skal spille på Grøn Koncert, består udelukkende af mænd. Arrangøren siger, at man har gjort, hvad man kunne.

De sidste tre navne blev i dag tilføjet Grøn Koncerts program. Dermed er spilleplanen komplet - kun med mænd. (© Scanpix)

Plads til forskelle.

Sådan lyder sloganet for Muskelsvindfonden, der sammen med Tuborg står bag Grøn Koncert. Men det kniber gevaldigt med pladsen til forskellighed på spilleplanen.

Ikke én eneste kvindelig musiker er blevet booket til koncertkaravanen, som begynder i København den 20. juli.

Det fremgår af det endelige program, som Grøn Koncert i dag har offentliggjort.

Tidligere denne sommer har arrangørerne af Grøn Koncert præsenteret de otte hovednavne, som skal spille i år – på nær tre navne, som i dag er blevet tilføjet. De tre nye bands er valgt af publikum på baggrund af en liste på ni navne, som alle venter på deres store gennembrud.

Her bestod alle navne også af mænd.

Grøn Koncert: Vi har forsøgt

- Vi spurgte pladeselskaberne og managerne om, hvad de kunne byde ind med af upcoming artister. Vi fik 25 navne, og ud af dem var der to kvinder. Det ene navn vurderede vi ikke som relevant, og den anden kunne ikke, siger Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden.

Efter at Grøn Koncert havde offentliggjort sine otte hovednavne i juni, kritiserede flere brugere på Facebook programmet, fordi der ikke var nogen kvindelige kunstnere med. En bruger skrev blandt andet, at manglen på kvinder var ’langt ude’.

Men som Theis Petersen også dengang sagde til DR, havde Grøn Koncert gjort, hvad man kunne for at få booket kvindelige hovednavne.

Ligesom tidligere mener han, at årsagen er, at der er for få kvinder i dansk musik.

- Det kommer ikke bag på os, at kritikken kommer. Vi ville ønske, at der var et større udvalg af relevante musikere, og vi har forsøgt, siger han og tilføjer, at der er mangel på kvindelige artister helt generelt.

Lover I, at der kommer flere kvinder på programmet næste år?

- Vi går efter de artister, som er relevante og aktuelle, og der håber jeg, at er kvindelige artister, som vil komme i spil, siger Theis Petersen.

Disse bands spiller på årets Grøn Koncert

  • Kongsted

  • Scarlet Pleasure

  • Christopher

  • Bro, Skinz og Jeppe Loftager (nye navne)

  • Sivas/Ukendt Kunstner

  • L.O.C.

  • Node

  • The Minds of 99

  • Rasmus Seebach