I år skal det være slut med larm på Northside: Opfordrer publikum til at tie stille

Efter sidste års kritik af et larmende publikum opfordrer Northside Festival til at vise hensyn til hinandens behov under de kommende koncerter.

- Vi tager altid kritikken til os, men lige præcis på det område, er det et generelt problem, siger Northsides talsmand John Fogde om forstyrrende publikumsnak under koncerter. (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh © Scanpix)

- Det kunne have været en af de bedste koncerter i Northsides historie, men en magisk aften blev spoleret af fladpandede fadølsfjolser.

Sådan indledte Århus Stiftstidendeanmeldelsen af Sigur Rós-koncerten på sidste års Northside Festival.

Her var kritikken nemlig ikke rettet mod det sfæriske islandske støjrockband, men derimod mod publikum, der ”spolerede koncerten noget så skammeligt med fuldemandssnak og fisse-råb”.

Det var ikke kun den aarhusianske avis, der skosede larmen fra publikum under koncerterne.

Også andre medier fremhævede det som ”åndssvagt irriterende med det kævlende koncertpublikum”, som Politiken skrev i kølvandet på festivalens mere stilfærdige koncerter med bands som Beach House, Wilco og førnævnte Sigur Rós.

Ifølge talsmand John Fogde er støjgener fra publikum dog ikke noget, man udelukkende kan dadle Northside for.

- Jeg synes ikke, at publikum til Northside taler mere end til andre koncerter, men det er stadig et problem, fastslår John Fogde og tilføjer:

- At overhøre to gamle venner, der ikke har mødt hinanden i årevis, stå og snakke, er ikke den bedste måde at gå til koncert på.

- Sigur Rós er et fænomenalt liveband men komplet uegnet til fadøls-segmentet, der lørdag aften ødelagde stor kunst, skrev Århus Stiftstidende i sin anmeldelse af det islandske støjrock-band fra i fjor. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

- Nu må vi se om, vi kan ændre folks vaner

Det er da også derfor, at Northside i år forsøger at komme den højlydte sniksnak til livs.

- Vi har lavet en høflig opfordring til publikum om at vise hensyn. Opfordringen er noget, der kommer til at vende tilbage på app’en, storskærmene og i vores printede program, siger John Fogde.

Helt konkret har Northside allerede sendt et nyhedsbrev ud, som ansporer gæsterne til at vise respekt for hinandens behov under koncerterne, men:

- Nu må vi se om, vi kan ændre folks vaner, men nu har vi i hvert fald rejst et flag. Det er på tide at markere, at det nogle gange er til gene, når publikum snakker for meget til en koncert.