Ice Cube blæste fans omkuld: Det er den bedste koncert nogensinde

Den legendariske rapper imponerede med hitparade og var god til at få publikum med, mener et par ellevilde fans.

- Danmark! Er I in da hoooouse?!

Ice Cube rakte lørdag aften flere gange ud til sit danske publikum under den legendariske rappers koncert på Orange Scene.

- Der er ikke noget andet sted, jeg hellere vil være, fortsatte amerikaneren.

De to venner Gouled Faraf og Danilo Damgaard havde det fuldstændig på samme måde. De stod helt oppe foran scenen med hænderne i vejret og brede smil.

- Det er absolut den bedste koncert, vi nogensinde har været til, siger de to nærmest i kor efter en times koncert med rap-ikonet.

Vi var ikke ret gamle, før vi begyndte at høre Ice Cube, fortæller Gouled Faraf og Danilo Damgaard. (Foto: Marie Ravn Nielsen © dr)

Heldigt at de andre legender meldte afbud

Egentlig var det rapgruppen A Tribe Called Quest, der skulle have stået på Orange Scene, men de måtte aflyse deres danske visit.

Dermed blev det lige så store hiphop-hovednavn Ice Cube hyret ind i stedet, og det var mildt sagt ikke så tosset, ifølge de to venner:

- Jeg blev fuldstændig glad i låget, da jeg fandt ud af, at han skulle afløse A Tribe Called Quest, selvom jeg nu også havde glædet mig til dem. Han var en fed afløser, siger Gouled Faraf og kårer åbningsnummeret 'Straight Outta Compton' som koncertens højdepunkt.

  • Da Ice Cube trådte ind på Orange Scene dukkede solen også op i Roskilde efter nogle våde og grå dage. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
  • Ice Cube sagde flere gange fra scenen, at det danske publikum er for vildt. Det skabte jubel. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
1 / 2

- På den måde fik han ligesom folk med fra starten, og så fulgte han den jo op med 'Fuck Tha Police' og nogle andre sange, man kender rigtig godt, siger Danilo Damgaard begejstret og tilføjer:

- Han fik virkelig publikum med sig og ja, det var bare ubeskriveligt.

Svært at blive sur på den gamle rapper

Også BT's anmelder Jeppe Elkjær Andersen, der giver fire stjerner, nød Ice Cube-koncerten, omend det var en lidt kort omgang, når nu han har så mange flere hits i bagagen:

- Men det er svært at blive sur på den gode, gamle legende Ice Cube, der sørgede for - nok engang - at minde os alle sammen om, at hiphop for alvor har vundet indpas, ikke kun på Roskilde Festival, men også i publikums hjerter.

Politikens Lucia Odoom giver koncerten med den populære gangsta-rapper fem hjerter og konkluderer:

- Ice Cube strålede på Orange, han kom for at underholde os og råbe os op, og han lykkedes med begge dele.

Mindre jublende er Ekstra Bladets Thomas Treo med sine tre stjerner.

- I storhedstiden var manden en nådesløs bad ass, men i nutiden er han nærmest en nuttet anakronisme, der fremstod halvbøvet i forhold til hippe Run the Jewels’ sjaskcharmerende underholdning på NorthSide for et par uger siden.

Facebook
Twitter