Mads Langer på Smukfest: Jeg er ikke rød

Siden Mads Langer sendte en kritisk besked afsted til Statsministeren under Gaffa Award-showet, har han oplevet at blive sat i bås med venstrefløjen. Men det synes han ikke er rimeligt.

Hvis der var tre ting Mads Langer skulle kæmpe for, så var det: Anstændighed, bæredygtighed og medmenneskelighed.

Derfor valgte han bruge sin taletid til det seneste Gaffa Award-show på at bede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), om at droppe nedskæringer på uddannelsesområdet.

Men siden han er begyndt at blande sig mere i debatten, har han lagt mærke til, at folk siger, han er meget rød, og han oplever, at kunstnere som udgangspunkt bliver skåret over én kam, som røde, når det kommer til politik.

- Derved afskærer mange folk, hvad der bliver sagt, fordi de ser en sanger, skuespiller eller lignende som meget venstreorienteret, siger han.

Og det har han studset over.

Derfor sagde han tidligere på året til Vig Festival under en koncert, at han synes, det er ærgerligt, man skal sættes i bås, som én fra venstrefløjen, bare fordi man går ind for blandt andet bæredygtighed.

- Jeg mener, at miljø og bæredygtighed burde være gældende for alle partier at tale om i den verden, vi lever i. Det er vigtigt for vores fremtid.

Han understreger dog, at der intet er i vejen med at være rød, men mener, at generaliseringen af kunstnere er et problem.

- Man er ikke tosse, fordi man er fra venstrefløjen. Der følte jeg mig lidt fejlciteret, siger han.

- Men det er vigtigt for mig at sige, at jeg ikke er rød, understreger han.

Han tror ikke på politiske holdningskasser, men vil dog gerne sige, at han ville ønske at blå blok fokuserede mere på bæredygtighed.

Ledig plads til Statsministeren

I forbindelse med Landsstævnet sad Mads Langer faktisk for nyligt i samme fly som statsministeren på vej til Aalborg.

- Vi snakkede ikke sammen, men der var faktisk en ledig plads ved siden af mig. Jeg vil egentlig gerne snakke med ham, for jeg forstår ikke altid hans politik, siger han.

Der er altså ikke kommet nogen reaktion på Mads Langers politiske kritik fra Christiansborg, men klippet fra Gaffa Award gik viralt på de sociale medier og blev vist mere end 480.000 gange på et døgn.

- Det er dejligt at være med til, at få folk til at diskuterer de her ting, siger han om reaktionerne.

Mads Langers bagtæppe på scenen forestiller en jordklode, som bliver holdt af en masse hænder i forskellige farver. Fordi han tror på, at vi skal invitere til samtale i stedet for at pege fingre. (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)

Samfundsrevser

Selvom Mads Langer, er begyndt at komme med politiske stikpiller, så har han ikke en mission om at blive protestsanger eller samfundsrevser, fortæller han.

- Min musik er for alle mennesker og tager udgangspunkt i mit liv, og det jeg oplever.

Derfor vil nogle af hans sange kommentere på den verden, han lever i, erkender han.

- Så det har egentlig altid været en del af mit udtryk. Det er bare ikke det, radioen spiller.

Under koncerten til Smukfest snakkede Mads Langer også om de reaktioner han har fået på at blande sig i snakken om andet end hans egen musik og ham selv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk