Mads langer ud: Jeg er ikke en tosse fra venstrefløjen

Med solskinspop og politiske stikpiller lagde popmusikeren Mads Langer vejen forbi Vig Festival - læs hvad publikum syntes om koncerten.

33-årige Mads Langer er egentlig født i Aabenraa, men er vokset op i Skive, hvor han slog sine første musikalske folder - ligesom Duné, Carpark North og Superheroes.. (Foto: Allan Hansen/DR)

- Mads Langer er den nye Thomas Helmig

En kvindelig festivaldeltagers forbipasserende kommentar synes egentlig at indramme den krøllede popknøs Mads Langer meget fint.

Iklædt læderjakke med nitter og runde ray ban solbriller lignede den 33-årige skibonit mest af alt en rockstjerne klar til at give den gas på guitaren, men Mads Langer laver pop lige så blødt som tandsmør – lige til at fange publikum, der vuggede løs under fredag aftens koncert på årets Vig Festival.

Her leverede hitmageren popperler som ’3 AM’ og ’Tunnel Vision, men der var også gjort plads til nyheder som det dansable ’Unusual’ – og ikke mindst politiske stikpiller.

- Det er ærgerligt, man skal sættes i bås som en eller anden tosse langt ude på venstrefløjen, bare fordi man går ind for bæredygtighed, ligestilling og medmenneskelighed. Det burde være alment for alle, sagde Mads Langer til publikums jubel, men også som et vink til musikerens tale under årets Gaffa Awards, hvor han kritiserede regeringens uddannelsesloft.

Dundertalen stoppede dog på ingen måde folkefesten blandt publikum på Vig Festival, der under lige dele regn og sol synes at slubre Langers pophits i sig lige så meget som de øl og pølser, der røg indenbords under den aftensmadstidlige koncert.

Vi spurgte efterfølgende fem festivalgæster, hvad de syntes om koncerten.

Han virker virkelig sød

Veninder på festival: Selma, Lulu, Laura og Karoline til Mads Langer-koncert fredag aften.

- Jeg var vildest med slutningen, for der fik han virkelig alle med siger Selma Ejstrup på 14 år, der var mødt op til koncerten sammen med veninderne Lulu, Laura og Karoline, alle 13 år. - Jeg synes bare, han er meget nærværende, man kan virkelig føle ham på scenen. Han er med folk hele tiden. Han virker virkelig sød. For eksempel da han tog ham den lille dreng, der også hed Mads og havde den samme frisure som Mads Langer, med op på scenen, fortæller Lulu Axelsen.

Han er bare så jordnær

Torben Dahlfeldt kan siges at være fan: - Mads Langer er en mega stjerne.

En anden der var mødt op til koncerten var Torben Dahlfeldt, der til daglig sidder som underdirektør i en virksomhed, er ligeledes begejstret: - Han er bare så jordnær, der har en kæmpe nerve i sjæl og liv. Han bidrager med en intensitet og noget fed musik. Han er sig selv nærmest, og kan kender sit eget værd. - Han peaker her til sidst, og er god til at fortælle publikum, at de også giver ham en kæmpe oplevelse, og at han er glad for at være der.

Jeg er blevet beriget på alle punkter. Han er en mega-stjerne. Det kan ikke siges meget bedre end det.

Gammeldags pop der virker

Charlotte Lehmann var dukket op sammen med veninderne for at høre Mads Langer.

53-årige Charlotte Lehmann dansede og sang med på Mads Langers hits med sine veninder, men hvad syntes hun egentlig om den halvanden time lange koncert?

- Jeg synes, det var fantastisk. Han gør det bare godt. Han er en stemningsspreder. Jeg elsker hans musik, hans look og bare det hele, fortæller Charlotte Lehmann og tilføjer:

- Det er bare helt ordinær gammeldags pop, der virker.

Var der et lavpunkt?

- Der er måske et eller to numre, der er lidt stille i det, men ellers synes jeg, Mads Langer er en af vores største popstjerner.

En fremragende entertainer

Michelle Korsholm Clausen dansede på bordene under koncerten.

Michelle Korsholm Clausen stod under hele koncerten på en bænk og dansede og sang med. Den 38-årige festivalgænger har da også set ham tre gange før, så hun er godt inde i popstjernens bagkatalog.

- Koncerten var super fed, fordi han er en fremragende entertainer. Han fanger og forstår sit publikum. Han giver folk, hvad de vil have.

FacebookTwitter