Norsk pop-komet rider på SKAM-bølgen: Det er vældig gøy

Norske Julie Bergan kan godt mærke at ungdomsserien SKAM har skabt mere interesse for norske kunstnere. Torsdag spillede hun for danskerne på Smukfest.

Julie Bergan har et par gange tidligere optrådt i Danmark, blandt andet på spillestedet Vega og til det danske X-Faktor. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

Planen er at bryde igennem på internationalt niveau – og den 24-årige norske sangerinde Julie Bergan er godt på vej.

Sidste år var hun som den første norske kvinde nummer 1 på Spotifys norske top liste og hun har skrevet kontrakt med et af verdens største pladeselskaber Warner Music.

Nu er hun så småt på vej til at erobre de danske fans.

Med energiske popnumre og en karismatisk sceneoptræden indtog hun torsdag aften P3 Scenen på Smukfest.

Men den Norske tv-serie SKAM har allerede vundet danskernes hjerter og fået sit internationale gennembrud. En succes som Julie Bergan kan godt mærke, giver en øget opmærksomhed.

- Jo flere artister som gør det bra jo flere øjne har man på Skandinavien. Det hjælper på det og er veldig kul, siger Julie Bergan

I serien SKAM bliver der brugt mange sange fra norske kunstnere, men ingen af Julie Bergans numre er med til at iscenesætte Isak, Nora, Sana og de andre karakterers hverdagsdramaer. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

- Jeg har ikke gjort noget arbejdsmæssigt i forhold til SKAM, men det er klart, fordi SKAM har succes uden for Norge, så får folk også øjnene op for min musik.

Hun tror, at den positive opmærksomhed også gavner hende.

- Skandinavien er generelt interessant, fordi det er ’eksotisk’ for resten af verden. De ved ikke så mye om vores livsstil.

'Bedsteveninnen min'

Tidligere på sommeren spillede en anden ung, norsk kunster, Astrid S, også i Danmark til festivalen Musik i Lejet.

Hendes nummer 2AM bliver brugt i tv serien SKAM, og hun er også med i afslutningsscenen i sæson 2.

De to norske sangerinder Julie Bergans og Astrid S er bedste veninder og bor sammen i Oslo. For nylig lagde Julie Bergans denne post på Instagram:

SKAM er ægte

Da Julie Bergan træder ind på scenen i P3 Teltet på Smukfest torsdag aften, har hun lange kunstige øjenvipper, stor scenemakeup og farverigt tøj på.

Til dagligt har SKAM dog også fyldt en del i Julie Bergans liv.

- SKAM er en genial serie, fordi den er så ægte. Jeg er stor fan og følger med. Det er vældig synd, at den er færdig nu! Siger hun.

Ifølge hende, sætter den fokus på nogle vigtige spørgsmål i samfundet og blandt ungdommen. Noget som hun også forsøger at gøre med sin musik, fortæller hun.

- Og jeg er vældig gøy, at den er kommet fra Norge.