Northside afviser kritik efter fyldt festival: Vi er ikke blevet for store

Northside har fået flere klager over, at festivalen i år har vokset sig for stor. Men festivalen mener ikke, at det nuværende antal gæster er et problem.

Der var proppet med mennesker til Thomas Helmigs koncert på Northside, men flere festivaldeltagere er utilfredse med det store antal gæster, man har lukket ind i år. (© Scanpix)

Aldrig har Northside Festival haft så mange gæster som i år. 40.000 billetter blev sat til salg - og alle er blevet udsolgt.

I 2015, da der senest var udsolgt, havde man sat 35.000 billetter til salg.

Flere gæster har i år udtrykt deres utilfreds med antallet af gæster på festivalens facebookside.

Blandt andet skriver Dennis Vangkilde Larsen:

- Alt for mange mennesker, for få steder man kan kan slappe af og for meget kø og affald ved madboderne, skriver han på Northsides facebookside.

Erwin Lyskjær Turcinhodzic er især træt af at stå i kø:

- 45 minutter i kø til juicekander...45 minutter!, skriver han.

Og også Frederik Bygballe Mikkelsen mener, der er solgt for mange billetter.

- Mudder kan I ikke gøre for, men slap af med billetsalget, Northside.

Forstår ikke kritikken

Festivalens talsmand, John Fogde, forstår ikke helt kritikken af, at der skulle være for mange mennesker på årets festival.

- Men jeg forstår godt, at der har været episoder, hvor man har stået i kø. For eksempel efter Thomas Helmig-koncerten, som nok er den koncert, vi har haft nogensinde, hvor der har været flest mennesker, siger han til P4 Østjylland.

- Det giver naturligvis kø, når så mange tusinde mennesker vil i baren eller på toilettet på samme tid efter koncerten, men under selve koncerten oplevede jeg ikke, at det var noget problem.

Skal ikke være større

John Fogde fortæller, at man i år har foretaget ændringer for også at gøre plads til de 5.000 flere gæster - blandt andet ved at flytte artistområdet til et andet sted. Men han understreger også, at pladsen i år har nået sin maksimum kapacitet.

- Hvis vi skal udvide, hvilket der lige nu ikke er noget ønske om, så skal vi flytte nogle flere ting et andet sted hen. Om det er muligt, skal jeg ikke kunne sige, og vi har heller ikke tilladelse til det lige nu, siger John Fogde til P4 Østjylland.

- Men jeg har heller ikke hørt i mine samtaler med ledelsen, at vi bare skal blive større og vildere. Vi tager en grundig evaluering på festivalen i samarbejde med gæsterne efterfølgende, og så kigger vi fremad, siger han.

Han mener, at en festival godt kan vokse sig for stor.

- Men jeg vil ikke sige, at det er det, Northside har gang i. Vi kender vores publikum og vores styrker og svagheder. Vi vil jo gerne lave en festival, der er kæmpestor, men som samtidig også er intim, og det synes jeg egentlig, vi lykkes meget godt med i år.