Northside lader sig ikke slå ud af regnen: Man skal bare være fuld nok

Vi spurgte en række festivaldeltagere på Northside, hvordan de har forberedt sig på fredagens voldsomme regnvejr.

(Foto: Jeppe Kyhne Knudsen © (c) DR)

I øjeblikket øser regnen ned på Northside, der byder på masser af musik fra ind- og udland fra i dag og indtil søndag. Men meget tyder på, at der skal mere end de lovede 15-20 millimeter regn til at ødelægge festivalhumøret.

Vi fangede nogle festivalgæster, lige inden regnskyen kom til Aarhus, for at spørge, hvordan de har forberedt sig på regnvejret.

'Hvis man er fuld nok, betyder regnen ikke så meget'

Der skal mere end regnvejr til at slå Peter Emil Thybirk ud. (Foto: Jeppe Kyhne Knudsen © (c) DR)

Peter Emil Tybirk, 23, Aarhus

Hvordan har du forberedt dig på regnvejret?

Her i morges fik jeg at vide, at vejret ville være dårligt. Så jeg lånte min 'roommates' regntøj. Det er en form for waders, som han har arvet fra sin onkel, så det er jeg stolt af at have på her i dag! Og så har jeg vandtætte trekking-sko på. Jeg håber, det er lige så godt som gummistøvler. De har været mange steder de sko og klaret meget.

Hvordan bliver det en god festival, selvom det kommer til at regne?

Jeg tænker, at hvis man er fuld nok, så betyder det ikke så meget. Ellers forestiller jeg mig da, at det kunne være godt med den rette påklædning som i dag. Jeg føler, jeg er klar i hvert fald.

Hvem glæder du dig mest til?

Jeg vil gerne høre Radiohead, det er et fedt band. Og så tror jeg, det bliver sjovt i morgen til Thomas Helmig. Der skal jeg give den gas. Jeg har lige købt billetten i forgårs faktisk, så jeg har ikke helt tjek på programmet endnu. Det gjorde jeg trods vejrudsigterne, måske mest fordi, jeg ikke havde set vejrudsigterne. Men jeg har ikke mistet modet. Og jeg har hørt, det kun skulle være i dag, det bliver dårligt vejr.

'Vi har moderne gummistøvler på'

Moderne gummistøvler er vigtigt, mener veninderne Camilla Andersen, Rikke Larsen og Sara Christensen. (Foto: Jeppe Kyhne Knudsen © (c) DR)

Camilla Andersen, 25, Aarhus Sara Christensen, 27, Aarhus Rikke Larsen, 28, Aarhus

Hvordan har I forberedt jer?

Camilla: Jeg tror bare, jeg har indstillet mig på, det skulle regne og så klædt mig på efter dét, taget gummistøvler og regnjakke med og så bare fundet det gode humør frem. Vi talte lige om, det er lige meget, hvad man har indenunder, så længe vi kan holde varmen og vi er tørre, fordi vi skal høre noget godt musik og være herude i lang tid.

Rikke: Jeg har også kollegaer, der i dag ude på arbejde måtte over i pausen og hente gummistøvler og regnjakker i centeret i sidste øjeblik.

Sara: Vi har Rains, Ilse Jacobsen og Hunter-gummistøvler på, og det er jo alle sammen nogle mærker, som er forholdsvis dyre. Så selvom det er regntøj og af praktiske årsager, man køber regntøj, så går vi også efter det, der er moderne.

Hvad gør I for at jeres festivaloplevelse stadig er god?

Sara: Vi har jo forberedt os hjemmefra på, at vi i hvert fald ikke skal sidde med våde fødder og sidde at fryse. Vi er indstillede på, at det er sådan det er, og så får vi det bedste ud af det. Og så har jeg en lille plan om, at jeg skal op i champagnebaren, hvis det har tænkt sig at regne for meget.

Camilla: Jeg har i hvert fald taget regnbukser med, så jeg ikke behøver søge læ i et øltelt, men kan stå ude, selvom det kommer til at styrtregne. Men i morgen bliver det tørvejr, og det ser vi frem til.

Er der nogle bestemte kunstnere, I glæder jer til at se?

Sara: Nu skal vi ned og se Off Bloom, og så er vi glade for, at Frank Ocean ikke endte med at aflyse og så Mø selvfølgelig, som vi er stolte af, Suspekt og Bastille.

Rikke: I forhold til sidste år synes jeg virkelig, de har mange navne vi kender med. Så vi har et lidt pakket program i år.

'Det er ikke pænt at rende rundt i regntøj'

Regntøj er grimt, og Frank Ocean får én til at glemme alt om regnen, mener Khalid Hamid. (Foto: Jeppe Kyhne Knudsen © (c) DR)

Khalid Hamid, 21, Aarhus

Hvordan har du forberedt dig på regnvejret?

Mig og min veninde har købt regnslag. Frank Ocean kommer, så jeg er ret ligeglad med om det regner eller blæser eller sner, jeg lader mig overhovedet ikke slå ud. Jeg er meget stor Frank Ocean-fan.

Er det også, fordi regntøj ikke er særlig pænt, at du har valgt at lade det blive derhjemme?

Ja lidt, det er ikke pænt at rende rundt i regntøj og gummistøvler. Men jeg synes faktisk, vejret er fint nok. Det er jo bare regn, og man kan gå rundt med t-shirt. Hvis det regner lidt kan man gå ind under et telt, og så stopper det jo på et tidspunkt igen.

Hvem vil du gerne se?

Jeg glæder mig meget til Frank Ocean og Radiohead, dem er jeg begge stor fan af! Jeg har taget to regnslag med.

'Vi gider ikke gummistøvler'

Sisse Klemmensen og Stine Øgendahl vil stille sig op på noget tørt og gå i champagnebaren, når det regner for meget. (Foto: Jeppe Kyhne Knudsen © (c) DR)

Sisse Klemmensen, 20, Ølgod Stine Øgendahl 19, Frederiksberg

Hvordan har I forberedt jer på regnvejret?

Sisse: Jeg har taget min regnjakke med, men jeg har ladet mine gummistøvler ligge derhjemme i dag. Jeg satsede på, at det gik. Men jeg satser på at stille mig op på noget, som er tørt, hvis det bliver helt mudret. Det er rarere at gå rundt i mine egne, og jeg gad ikke bære på dem, så jeg tror, det er dovenskab. Jeg synes ikke, det er så rart at gå rundt i gummistøvler en hel dag. Men jeg har taget min regnjakke med.

Stine: Jeg har også taget regnjakke med, jeg gad ikke have mine gummistøvler med, nu er det så varmt, men jeg kommer nok til at fortryde det senere. Vores plan er at stille os op på noget, der ikke er mudret og håbe, det går over.

Sisse: Jeg gider ikke have min regnjakke på hele tiden, fordi den er ikke så smart.

Hvem glæder I jer til at se?

Stine: Frank Ocean, det er derfor vi er kommet!

Sisse: Og WhoMadeWho, Radiohead og James Blake.

'Jeg har taget to regnslag med'

Camilla Søs Andersen har taget alt regntøj med, hun kunne opstøve. (Foto: Jeppe Kyhne Knudsen © (c) DR)

Camilla Søs Andersen, 25, Ringsted

Hvordan har du forberedt dig på regnvejret?

Jeg føler mig lidt for forberedt. Jeg har det lidt varmt lige nu. Jeg har taget regnbukser på, og så har jeg to regnslag med i tasken, og så har jeg lånt nogle gummistøvler, fordi jeg ikke selv havde nogen.

Jeg har to regnslag med, fordi jeg har været på rigtig mange festivaler, hvor jeg har været rigtig våd, selvom jeg har haft regnslag med og så tænkte jeg i år; Nej, jeg nægter simpelthen at blive våd igen i år og jeg gider ikke bruge 14 dage på at være forkølet bagefter, så nu går jeg 'all in' og tager alt det regntøj med, jeg kan opstøve.

Hvad gør du for at holde humøret oppe?

For mig kommer det helt naturligt. Der er specielt ét band, jeg ser frem til i aften – Bastille - og der er jeg sådan set ligeglad med, om det skulle være snestorm eller orkan. Jeg ved bare, det bliver en fantastisk koncert, lige så snart, at bandet går på, og der er god stemning.

Har du en favoritsang til regnvejret?

Det første, der falder mig ind er nok Purple Rain.

FacebookTwitter