Pet Shop Boys viste det bedste fra 80'erne på Tinderbox: Det var fuldendt!

Det britiske band havde superhits, synth og laserlys med på scenen, da de spillede i Odense.

Pet Shop Boys har hittet gennem fire årtier - så der var lagt op til fest, da Neil Tennant og Chris Lowe med autotune, lasershow og en smule britisk 'stiff upperlip' indtog Blå Scene på Tinderbox som det sidste navn i 2017.

Og publikum fik, hvad de kom efter - i hvert fald i overvejende grad.

Se Pet Shop Boys spille storhittet 'West End Girls' i videoen øverst i artiklen.

Efter en start, hvor musikken måske var lidt for kølig-cool til det kolde vejr, fik dyrehandlerdrengene varmet godt op under festen med lys- og lasershows og hits som 'It's A Sin', 'Go West' og 'Always On My Mind'.

En selvfølge at se Pet Shop Boys

(Foto: Oskar Westh-Madsen © dr)

- Det var fedt, at det var både lidt ældre og yngre publikummer, der kunne være med her, siger 24-årige Kristian Severin Rasmussen.

Sammen med Emma Holst Bay valgte han vennegruppen og koncerten med danske Saveus fra for at kunne se Pet Shop Boys. Og det, selvom de ikke som sådan er kæmpe fans:

- Jeg hørte det en del, da jeg gik på efterskole. Så for mig var det en selvfølge at skulle ind og høre dem, siger Emma.

- Og jeg ville ikke være gået glip af det for noget. Jeg synes, et var en så fed koncert.

Fuldendt show

(Foto: Oskar Westh-Madsen © dr)

- Det var fuldendt! De havde alle de gode, kendte, og så også noget af deres nye - og det fedeste lasershow og bas, siger Julie Skovsby, der midt i publikumsmylderet viser sig at være medlem af Folketinget for Socialdemokraterne.

Hun begiver sig straks ud i en analyse af Brexit og 'Go West', så i stedet vender vi os mod veninden Anne Krasilnikoff, som også så koncerten. Det er faktisk hendes mand, der er inkarneret fan af Pet Shop Boys - men måtte blive hjemme med børnene:

- Så jeg holder fanen højt. Men jeg synes, min mand har fat i noget her, siger hun begejstret.

Fedt, men også lidt tung start

(Foto: Oskar Westh-Madsen © dr)

- Den startede lidt tungt. Jeg havde regnet med en hitparade, siger Andreas Errebo og uddyber:

- Sætter du Pet Shop Boys på på Spotify, kan du sidde og høre hits i en time.

Alligevel synes han at koncerten løftede sig og blev "superfed".

- Der var rigtig mange gode hits, supplerer hans svoger, Kim Gordon.

- Der var også nogle indimellem, hvor man kom lidt ned. Men det er også meget godt med en pause ind imellem.

Anmeldere: Det udviklede sig til en fest

Fyens Stiftstidendes anmelder er enig i, at det var en lidt sløv start - særligt efter, at Tinderbox tidligere på aftenen havde haft besøg af storcharmørerne fra Lukas Grahams band.

- Først midtvejs i settet med 'West End Girls' er der optræk til den forventede folkefest for seniorerne. Derefter går der clubbing anno 2017 i den med sønderlemmende bas og laserlys, som skærer himlen over Tusindårsskoven i strimler, skriver anmelderen og giver fire stjerner.

Gaffas anmelder er derimod fuldt ud begejstret. Her får koncerten topkarakterer og hele seks stjerner.

- Ud over den gode lyd, så gjorde musikerne det alle godt, og Neil Tennant sang også fornemt. Visuelt var showet flot og overdådigt, og især laserstrålerne kom rigtigt til deres ret, efterhånden som mørket faldt mere og mere på. Men sidst og absolut ikke mindst – Pet Shop Boys stiller altså med fremragende materiale, skriver Gaffa.

Facebook
Twitter