Prisvindende dansk punkband: I virkeligheden er vi ikke populære nogen steder

Iceage er af anmeldere blevet hyldet for at genoplive punkgenren og fik i 2012 en pris for det. Forsangeren er dog ligeglad med priser og mener, bandet minder mere om Skousen og Ingemann end punk.

Musikanmelderne roser dem for at have genoplivet den halvdøde punkmusik – hvilket de endda fik en Steppeulvs-pris for i 2012.

De spiller langt flere koncerter i udlandet – blandt andet i Moskva, Paris, London og Tokyo – end de gør hjemme i Danmark. Men man fristes alligevel til at sige, at forsangeren Elias Bender Rønnenfelt nærmest giver det en vis finger.

Da Steppeulven som årets håb blev uddelt, blev bandet væk fra prisfesten. For det med priser er de fuldstændig ligeglade med.

Faktisk kan det være mere nedgørende end et kvalitetsstempel, siger forsangeren. Og det med at redde den halvdøde punk er bestemt ikke noget, forsangeren gider at tage på sin kappe.

- Jeg er vokset op omkring Ungdomshuset (i København,red.) Jeg har masser af venner i miljøet, som jeg vil anse for de bedste punkbands i dag. Men det er vi ikke. Jeg tror, vi er tættere på Skousen og Ingemann, end at vi føre den nye generation af punk videre.

- I virkeligheden er vi ikke populære nogen steder. Vi har en niche alle steder. Og det har jeg det egentlig godt med, siger Elias Bender Rønnenfelt.

Snart klar med nyt album

Bandet spillede fredag eftermiddag sin koncert på den nye københavnerfestival Haven efter bl.a. at have været i Moskva. Håret ser stadig klisterfugtigt ud, sådan som det lægger sig ned over panden på Elias Bender Rønnenfelt.

Udover lige at være kommet hjem fra koncerter i Skotland og Rusland, har de indspillet en plade med nye numre. Sange, som de også spillede under koncerten på Haven.

- Publikum tog fint imod det. De var til stede. Men det er jo ikke normalt vores publikum, men mere en voksenfestival for dem, der er trætte af for mange teenagere, som render rundt og kaster op og urinerer over det hele.

Festivalkoncerter er udvandede

- Jeg har faktisk aldrig brudt mig om festivaler. Da jeg som teenager var publikum på festivaler, fandt jeg ud af, at det ikke var for mig. Koncertoplevelserne er for udvandede, og jeg har det egentlig bedre med kræmmermarkeder end musikfestivaler.

Hvornår det nye album fra Iceage udkommer, ved bandet ikke.

- Det venter vi med at finde ud af. Men om alt for lang tid, lyder det lidt skæve svar fra Elias Bender Rønnenfelt.

Men han lover, at det bliver godt.

Facebook
Twitter