Publikum elskede Lorde: Jeg analyserede hendes tekster i skolen

Den blot 20-årige sangerinde fra New Zealand trak et stort og begejstret publikum til Roskildes næststørste scene.

Lorde var både energisk og intens, da hun fredag aften optrådte på Arena-scenen. (Foto: Malene Anthony Nielsen © (c) Scanpix)

Det er svært at få en god plads ved Arena få minutter, inden det unge stjerneskud Lorde går på scenen.

En stor del af publikum er yngre kvinder, som uden tvivl mener, at sangerinden fra New Zealand er fuld af girl power. Hun var blot 16 år gammel, da hun i 2013 fik et kæmpehit med sin første single ’Royals’, og nu – fire år efter i en alder af 20 – er hun igen aktuel med sit andet album ’Melodrama’.

Der var både nye og gamle sange på programmet i løbet af den lille time, hun stod på Roskildes næststørste scene. Og at stå på den scene passede tilsyneladende Lorde rigtig godt. Det var hendes første koncert på dansk jord, og gentagne gange gav hun udtryk for, at hun var meget begejstret for at spille på Roskilde Festival.

Veninderne Laura og Michelle kunne synge med på alle sangene og er store fans af den unge sangerinde:

- Vi har været fans lige siden hun kom til verden. I 7. klasse analyserede jeg hendes sangtekster i engelsk, og siden den dag har jeg været forelsket i hende. Hun er den bedste.

Laura og Michelle er kæmpestore Lorde-fans. (Foto: Nynne Hein Møller)

Især Lordes energi på scenen begejstrede de to fans:

- Hun er fucking cool på scenen. Hun er bare sig selv og danser som jeg danser en fredag aften, lød konklusionen

Godt med at forbillede for unge piger

Også Lisbeth og Ditte, som havde stået helt oppe foran i pitten, var glade for koncerten – også selvom de ikke er deciderede fans.

- Musikken er ikke så god eller spændende, men koncerten var fandeme god, og det var forskellen. Jeg har ikke hørt så meget Lorde, for det er ikke så meget mig, men hold da kæft, hvor er jeg glad for, at jeg kom afsted.

For Lisbeth og Ditte var det en stor oplevelse, at se en kvindelig kunstner på Roskildes næststørste scene. (Foto: Nynne Hein Møller)

Dét at opleve en kvindelig kunstner på Roskildes næststørste scene, som tilmed samlede et kæmpestort publikum, var Lisbeth og Ditte også glade for:

- Der er så mange mænd på scenen hele tiden, og det bliver bare lidt mere fedt, når det er en kvinde, for så mange er der heller ikke. Man har brug for rollemodeller. Det er vigtigt for de 15-årige piger, der kommer herude at vide, at de kan gøre det, de har lyst til.

Lasse havde lokket en flok venner med til Lorde-koncerten, som han havde set meget frem til. (Foto: Nynne Hein Møller)

Grunden til at Lisbeth og Ditte overhovedet kom med til Lorde-koncerten var Lasse, som ”stod for koordineringsarbejdet”. Ud af festivalens mange koncerter havde han især set frem til Lordes:

- Det er fedt at få mulighed for at se hende, fordi hun har en virkelig fed stemme. Lorde har arbejdet sig op og ender på Arena til en følelse af samhørighed, som der var her, hvor man virkelig kunne mærke, at folk var med, og hun også var med.

Stjernedrys fra anmelderne

Fællesskabet i Arena blev også bemærket både hos Soundvenue og Politikens anmeldere, der giver koncerten henholdsvis 5 stjerner og 5 hjerter ud af seks.

- Leveringen af den intime, sorgfulde ’Liability’ understregede, at Lordes ensomhed måske nok kan virke presserende i privaten, men at hun i berømmelsens uvirkelige sfære har indiskutabel rygdækning fra sine fans, skriver anmelder hos Soundvenue, Marie Ulrich Østergaard.

Reaktionen var mere behersket hos Gaffas anmelder, Sara Elisabeth Nedergaard​, der kvitterer med fire stjerner for en 'legitim' koncert, hvor de 'episke momenter lod vente på sig'.

- Lordes svaghed er, at hendes setup ikke matcher hendes vokale evner. Lorde er en virkelig god sangerinde, og det ville i den grad klæde hende, hvis hun gjorde brug af korsangere frem for backtracking, lyder det blandt andet i anmeldelsen.

Facebook
Twitter