Publikum elsker Grøn Koncert: Derfor tager vi af sted år efter år

Familiehygge, ingen planlægning og musik for alle. Se, hvad der får danskerne til at tage på den grønne.

Tinderbox og Northside varer tre dage. Roskilde og Smukfest har hele fem musikdage. Grøn Koncert har kun é.

Og det er noget gæsterne kan lide.

- Det er fedt, at det kun er én dag. Jeg kan godt lide, at du kan komme og være her og så bare tage hjem igen. Ikke noget med at man skal til at overnatte og gøre et stort arrangement ud af det, siger Sheila Zibrandtsen på 18 år.

Sheila og hendes gymnasieveninde Sara-Marie er taget sammen på Grøn Koncert for første gang, men de har begge været der mange gang før med familien.

For Grøn Koncert er om noget familiernes musikfest.

Hør nogle af de mange gæster, der var af sted på Grøn Koncert i går i Aarhus sætte tre ord på deres oplevelse af endags-festivalen i videoen øverst i artiklen.

Sheila til venstre er normalt afsted med familien, men i år tager hun turen sammen med gymnasievennerne. (Foto: Jeppe Kyhne Knudsen © (c) DR)

Af sted med far og mor

De sidste mange år har Sheilas familie nemlig slået lejr på Grøn Koncert. Gerne tæt på baren - og med et højt flag, så de altid kan finde hinanden.

- Vi plejer at have et piratflag seks meter oppe i luften, så kan alle vide, hvor vi er. Så tager vi hele familien herud med borde og stole og alt. Og så hygger vi bare en hel dag. Det, synes jeg, er fucking fedt, siger hun.

Mads og Annie Bjerg er de sidste 15 taget på Grøn Koncert. For dem kan festivalen bare noget helt særligt. (Foto: Jeppe Kyhne Knudsen © (c) DR)

For ægteparret Annie og Mads Bjerg fra Lemvig er Grøn Koncert også blevet en familietradition. De sidste 15 år har de haft børnene med, og selvom de små er blevet voksne, samles hele familien alligevel hvert år på koncertpladsen.

- Annie sørger for mad til de unge mennesker, og vi sidder her som base. Så kommer de, når de er sultne og skal have tanket op, fortæller Mads.

Med har Annie og Mads to komfortable campingstole og en stor køletaske med alle madvarerne. Den slags må man nemlig - i modsætning til de fleste andre festivaler - have med ind på pladsen - og det passer de to forældre godt.

Christopher-camp

Det er dog ikke alle, der er taget afsted for at være sammen med familien. For Mads Hofflund og Stina Johansen er der kun ét formål med Grøn Koncert. At høre Christopher så mange gange som muligt.

- Vi overnatter herude for at komme forrest til Christopher - hver dag. Til alle Grøn koncerter, siger Mads.

For selvom Grøn Koncert i modsætning til Roskilde Festival og Smukfest ikke har et campingområde, har Mads og hans 10-12 venner fået koncerten til at lave et særligt område til deres lejr.

- Vi overnatter i telte. Grøn Koncert har lavet et område til os, hvor vi kan slå vores telte op. Sådan en Christopher-camp, kalder vi det. I 2015, hvor Christopher spillede sidst, havde vi også en lejr, fortæller han.

Mads og Stinna tager i år på alle Grøn Koncerter rundt i landet for at høre Christopher. (Foto: Jeppe Kyhne Knudsen © (c) DR)

Og for Mads og Stina hører der masser af traditioner med til Grøn Koncert. De har fået lavet særlige Christopher t-shirts - og så går de og smider med en række fagter, som Christopher altid bruger på scenen.

- Vi sender dem op til Christopher, og kan kender os nu og sender dem tilbage, slutter de.

Facebook
Twitter