Publikum om Smukfest: Musikprogrammet var fesent, men vi kommer igen til næste år

Flere festivaldeltagere mener, at musikprogrammet mangler store navne. Men de vil alligevel gerne komme igen til næste år på grund af den helt specielle stemning i bøgeskoven.

Prince har været der. Rihanna, Sting og Sia har været der - i Danmarks nok mest berømte bøgeskov. Alle er de store internationale navne, der tidligere har gjort Smukfest-armbåndet sine 2400 kroner værd.

I år har kritikken dog lydt, at der manglede de helt store stjerner på årets festival, der i år kunne melde udsolgt allerede før musikprogrammet blev offentliggjort med internationale navne som Ellie Goulding, Jamiroquai og Major Lazer.

Den kritik var festivaldeltager Jesper Smed og hans to venner, brødrene Hans og Peter Andersen, enig i, da vi mødte dem i bøgeskoven. De havde alle købt en dagsbillet.

Brødrene Hans og Peter Andersen (tv) og deres ven Jesper Smed havde købt en dagsbillet. De var skuffede over musikprogrammet, som de blandt andet mener havde for mange coverbands og manglede store hovednavne. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

- Selvom vi kun er her én dag, er det et forholdsvist skuffende program. Der er måske kun en enkelt kunstner, man gerne vil høre i løbet af en enkelt dag, og det er meget at give 1200 kroner for et armbånd for at høre en enkelt kunstner på én dag, sagde Jesper Smed.

- Men det er også stemningen her i skoven, der sælger lige så meget som musikken, understregede han.

Peter Andersen er enig.

- Musikken er ikke noget specielt, men det er stemningen i bøgeskoven og kammeraterne, der betyder noget for mig. Men jeg synes ikke, det er ok, hvis man har købt en partoutbillet og så får sådan et musikprogram. Man kommer for at høre et hovednavn af en eller anden kaliber, sagde han.

Smukfest: Vi har ramt et godt program

De tre venner er ikke ene om deres kritik, som festivalledelsen også løbende har måttet forholde sig til

- Man ønsker sig jo altid de øverste på plakaten, men nogle år lykkes det, andre ikke. Det er ikke bare en supermarkedshylde, man går ud og handler i, forklarede festivalens formand Claus Visby forleden på et pressemøde under festivalen, der sluttede søndag aften.

Her understregede han samtidig, at musik er ’smag og behag’

- Jeg synes, vi har ramt et godt program i år. Måske kan man godt argumentere for, at det er mere til den poppede og yngre side. Men hvis man kigger på streaming-hits og i dén retning, rammer vi et rigtig flot program, siger formanden, der har valgt at træde ned fra posten efter dette års festival.

Hvad synes I om årets musikprogram på Smukfest og kommer I tilbage næste år?

42-årige Trine Mau og 38-årige Mia Karstensen fra Horsens var ikke tilfredse med Smukfests musikprogram. Men de var begejstrede for festivalens vodka juice. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

Mia: - Der er alt for mange kopibands. Det synes jeg er for billigt og for nemt. Jeg synes, der mangler et par store navne, som man tænker: Dém gad jeg virkelig godt at høre.

Trine: - Programmet har været lidt tyndt. Det minder lidt om grøn koncert, bare i større udgave. Hvis man har været til Grøn koncert i år, har man hørt halvdelen på forhånd. Man mangler et band, man virkelig går efter. Men vi kommer jo nok til næste år igen. Hvis der ikke er god musik, er der god vodka juice.

20-årige Lisbeth Kristensen fra Grenå (th) var meget begejstret for årets musikprogram. Veninden Elisabeth Bendsten på 18 delte ikke helt hendes glæde. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

Lisbeth: - Jeg synes, programmet er mega fedt. Det er første år, jeg er med. Men jeg synes, det er fantastisk. Der er både Ellie Goulding, Zara Larsson, Nik & Jay og Gulddreng. Jeg synes, det er de 2400 kroner værd. Jeg kommer helt bestemt tilbage næste år.

Elisabeth: - Jeg var med sidste år, og der var der en stor kunstner som Rihanna, så jeg synes måske, programmet i år er lidt fesent. Der er nogle fede bands som Zara Larsson, Ellie Golding, Clean Bandit og Nik og Jay. Jeg sov min brandert ud i stedet for at se Clean Bandit - det ville jeg jo aldrig gøre med Rihanna. De andre vil jeg gerne se, men det er bare mere hverdagsagtigt. Jeg kommer tilbage til næste år, men som medarbejder.

36-årige Thomas Daniel Thybo fra Odense mener ikke, musikprogrammet på festivalen har været optimalt, men musikken på Smukfest er heller ikke det vigtigste for ham. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

- Jeg synes ikke, programmet har været optimalt, men det er heller ikke det, det handler om for mig. Musikken er ikke det primære, men de kunne godt have haft nogle større navne i år. Nik og Jay og Major Lazer er godt, men ellers er der ingen andre, jeg har skullet høre. Jeg synes, det er prisen værd på grund af stemningen, der er i top. Det sociale og stemningen vinder altid, og det er organiseret, og der er styr på det, og man skal ikke bekymre sig om, at man ligger og dør et eller andet sted. Jeg kommer 100 procent tilbage næste år.

Danske Erik Fink Eriksen og hans norske kone Catherine Fink Eriksen var kommet hele vejen fra Oslo for at tage til Smukfest. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

Catherine: - Michael Learns to Rock og Sting måtte gerne have været her. Men det sociale, maden og vejret har vejret rigtig fint. Og standupprogrammet er virkelig godt.

Erik: - Jeg er skuffet over musikprogrammet. Jeg synes, det var langt bedre sidste år med topnavne som Sting og flere af de klassiske danske navne. Der er for langt mellem snapsene, men man kommer ikke kun på Skanderborg for musikprogrammet. Det er også samvær med gode venner, som jeg mødes med hvert år, så det er ingen katastrofe. Og vi kommer tilbage til næste år.

Facebook
Twitter