Rasmus Seebach: Derfor spiller jeg min fars sange

Tre generationer af familien Seebach var repræsenteret til koncerten på Smukfest, men ingen lyd af nye numre fra Rasmus Seebachs kommende album.

Rasmus Seebach spillede både sine egne og faderen Tommy Seebach's numre til koncerten på Smukfest. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

Sønnen Holger var med til koncert for første gang, da Rasmus Seebach spillede på Bøgescenen på Smukfest onsdag eftermiddag.

- Han er syv måneder og sidder med blå hørebøffer på og ser virkelig sød ud, fortæller han.

Men de mange sæbebobler, som svævede over scenen i bøgeskoven, var ikke for barnets skyld. De kom i forbindelse med sangen 'Krøller eller ej', som lille Holgers farfar og Rasmus' far, Tommy Seebach, har skrevet.

Rasmus Seebach valgte allerede tidligt i sin karriere at spille faderens musik.

- Jeg spiller min fars sange for at lade dem leve lidt længere, fortæller Rasmus Seebach og fortsætter:

- Når folk synger med, kan jeg stå og bilde mig selv ind, at min far kan høre det et eller andet sted.

Publikum skrålede med på alle numre til Rasmus Seebach koncerten på Smukfest. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

Ingen nye numre

Rasmus Seebach har annonceret, at han udkommer med et nyt album til efteråret. Men han har endnu ikke løftet sløret for nogen nye sange.

- Jeg fornemmer, at her vil folk have noget, de kender, og så bare ud over stepperne, siger Rasmus Seebach.

Selvom han har spillet de samme sange igen og igen, bliver det aldrig rutine for ham.

- Mange af sangene ændrer lyd undervejs, og hvis du går ind i sangen, så opdager du på ny, at den betyder noget for dig.

Personligt vil han være skuffet, hvis Thomas Helmig ikke spiller 'Det er mig der står herude og banker på' til en koncert, for det er en af hans ynglingssange. Derfor spiller han også selv så mange hits som muligt.

En særlig tak

Undervejs i koncerten kom Rasmus Seebach også med en særlig tak til en pige. Til pigen, som han synger om på nummeret 'Engel', som var sangen, han brød igennem med i 2009.

- Hvis hun ikke havde gjort det, hun gjorde dengang, så havde jeg ikke skrevet den sang, og så havde jeg ikke siddet her i dag, fortæller han om sangen, der handler om en pige, der brændte ham af.

For når han tænker tilbage, så er det den nedtur, der startede hans musikkarriere.

- I bund og grund så handler det om, at jeg fik skabt noget, som folk kan relatere til i den sang. Så det må jeg jo bare sige tak for.

Facebook
Twitter