Roskilde-topnavn udgiver nyt i dag – og anmelderne kalder det mesterligt

Lorde, der fredag spiller på Roskilde, får ros fra danske og internationale anmeldere for sit nye album ’Melodrama’.

Lorde, der blandt andet er blevet rost af selveste David Bowie, spiller på Arena på Roskilde Festival fredag. (Foto: ANGELA WEISS © Scanpix)

Skal du til Roskilde Festival, kan du glæde dig til at høre Lorde.

I hvert fald hvis du skal tro musikanmelderne, der har anmeldt Lorde længeventede andet album ’Melodrama’, som udkommer i dag.

Politikens anmelder, Simon Lund, sender fem hjerter af sted til newzealandske Lorde og skriver, at hun har gør noget nær det umulige på sit nye album.

- Hun lever op til de urealistisk høje forventninger, verden har til hende, og skaber samtidig fra sin i grunden ophøjede position et musikalsk værk fuld af nærvær og genkendelse for alle andre, der er (eller har været) blodstyrtende ung.

- Endnu et ungdommeligt hovedværk, der, ligesom sidst Lorde udgav et album, kan blive et samlingspunkt for den generation, der lige har taget hul på voksenlivet bittersøde festligheder, skriver han.

Mesterligt om at være ung

Britiske The Independent giver også den næstbedste karakter til Lorde. Anmelderen mener, at Lorde stadig kan dokumentere ungdomsfølelser, som hun kunne på debutalbummet.

- Der er noget om humor, som nærmest er blevet hendes varemærke, kærestesorger og ekstase, begær, frygt, usikkerhed, impulsive handlinger, fejltagelser og måske lidt om, hvad man lærer af det. Og det er numre, som man helt klart kan danse til, skriver The Independent.

Samme holdning har musikmediet Pitchfork, der kalder ’Melodrama’ for en mesterlig fremstilling af at være en ung kvinde.

Berlingskes anmelder, Michael Charles Gaunt, roser også Lorde, men her bliver det dog kun til fire stjerner.

- Selvom tematikken ikke er den mest originale, så har albummet andre ting kørende for sig. Først og fremmest Lordes på én gang hæse og luftige stemme, der omgående griber lytterens opmærksomhed med sine dramatiske humør-forskydninger: Aggressiv, vred, kælen, drømmende, sexet, såret - Lorde favner det hele her, skriver han og glæder sig til at se koncerten i Roskilde.

Facebook
Twitter