Skives næste rock-håb: Fuck janteloven, vi spiller skidegodt

De fire drenge i Taxit har satset alt på at blive Danmarks næste, store rockband.

Skivebandet Taxit består af Henrik R.J. (t.v.), Anders Heegaard, Claus R.J. og Søren R.J. (t.h.). (Foto: Malene Koops Grønborg © (c) DR)

Duné, Mads Langer, Superheroes. Skive har allerede fostret en række kendte, danske kunstnere og nu håber de fire skibonitter fra bandet Taxit, at de bliver Danmarks næste, store rocknavn.

- Vi har satset alt på det her. Vores jævnaldrende er efterhånden ved at være færdiguddannede og ved at få gang i karrieren. Men vi har brugt al vores tid og alle vores penge på musikken. Vi har ingen plan B, fortæller Søren R.J., der er guitarist i Taxit.

Bandet har eksisteret siden 2005, hvor Søren R.J. og skolekammeraten Anders Heegaard dannede Taxit sammen med Søren R.J.s yngre tvillingebrødre Claus og Henrik.

Sad bare og var triste

I starten spillede de covernumre, men efterhånden begyndte de fire drenge at skrive deres egne sange. Men musikken blev sat på pause, da Anders Heegaard og Søren R.J. efter gymnasiet drog til Aarhus for at studere.

Snart trak musikken og bandet i barndomsbyen dog mere end lektier, eksaminer, studiejob og fredagsbarer.

- Efter et år sad vi bare og var triste. Vi druknede simpelthen i det, fortæller Anders Heegaard, der valgte at droppe ud og flytte hjem til Skive og hjem til Claus og Henrik.

Taxit bliver fulgt på Skive Festival af en tv-dokumentarist, der arbejder på et program om Skive-bandet. (Foto: Malene Koops Grønborg © (c) DR)

Søren R.J. fulgte med, og i dag bor de tre brødre sammen i et hus i barndomsbyen med eget øvelokale, mens Anders Heegaard har slået sig ned i nabobyen Viborg.

Spiller alle steder

Siden bandet blev samlet igen, er de gået benhårdt efter at spille så meget som overhovedet muligt.

- Vi spiller alle steder, vi kan komme til det. Vi siger ja til alle steder, hvor der er en scene. Hvis nogen spørger, om vi vil spille, så siger vi ja, forklarer Henrik R.J., der er trommeslager i Taxit.

I 2013 udgav de albummet ’No Water to Wine’, som i 2015 blev fulgt op med ep’en ’Burning Bushes’.

Hør et af bandets numre her:

0:00

'Spiller skidegodt'

I år spiller Taxit på Skive Festival for tredje gang, og det er også her, de altid vender tilbage, om de står på programmet eller ej.

- Fuck den der jantelov. Vi spiller skidegodt. Men vi har også øvet os herremeget, kommer det bestemt fra Søren om forventningerne til bandets koncert søndag eftermiddag.

- Skive Festival er nærmest en form for helligdag her i byen. Det er her, alle kommer hjem og mødes med gamle venner og familie. Her er altid god stemning, og så er det en relativt smuk festival.

Men selvom Taxit efterhånden er et hærdet festivalnavn på Skive Festival, så er der ingen tvivl om, at er er én festival, bandet især drømmer om at spille på.

- For musikere er det nok en uskreven regel, at der ikke er noget større end at spille på Roskilde Festival. Så det håber vi kommer til at ske en dag, forklarer Søren R.J., mens Medina spiller på festivalens hovedscene i baggrunden.

FacebookTwitter