Smukfest om koncert-fiasko: Det er aldrig sket før

Dansk band måtte pludselig aflyse deres koncert på festivalen lørdag aften.

De fans, som var mødt foran scenen lørdag aften, måtte gå forgæves væk fra scenen (Foto: Helle Arensbak/Scanpix 2017) (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)

Smukfest har aldrig før måttet aflyse en koncert, efter at der kun var spillet to numre.

Det oplyser festivalen, som også bekræfter, at det var en teknisk fejl, der betød, at koncerten med Martin Hedegaard og hans band Saveus til stor ærgrelse for publikum blev afbrudt lørdag aften.

- Bandet havde en pult, der brød sammen.

- Vi gennemfører 150 koncerter om året, og jeg mindes ikke, at vi har haft lignende tilfælde, siger en tydelig frustreret talsmand for Smukfest, Poul Martin Bonde.

Mange festivalgæster var mødt op foran scenen i P3 Teltet, hvor der er plads til 10.000 personer, og koncerten startede som planlagt klokken 22:45.

Men efter kort tid stoppede musikken, og to scenekonferencierer kunne meddele, at koncerten var aflyst, da man ikke kunne løse det tekniske problem med mixerpulten.

De to konferencierer Andrew Moyo og Gyrith Cecilie Ross måtte give den kedelige nyhed til publikum. (Foto: Helle Arensbak/Scanpix 2017) (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)

Betaling til bandet?

Flere fans skrev efterfølgende, at de var rasende, da det var den koncert, de havde glædet sig mest til at opleve på Smukfest.

Bandet beklagede kort tid efter aflysningen:

- Vi havde set så ekstremt meget frem til det her. Tak for det massive fremmøde, vi gør alt for at vende tilbage næste år, skrev Saveus på Facebook.

Saveus havde tilsyneladende ikke medbragt en back up-mixerpult, som kunne have løst problemet, og Smukfest vil ikke kommentere på, om de stiller krav til bands om at have back up-planer, hvis der skulle opstå tekniske udfordringer.

Festivalen ønsker heller ikke at kommentere på, om aflysningen vil få konsekvenser for betalingen til bandet, da Saveus ikke leverede den programsatte og annoncerede oplevelse til festivalpublikummet.

- Vi er super kede af det, det er bandet også, mere er der ikke at sige om det, siger talsmand Poul Martin Bonde.

Udover Martin Hedegaard, der vandt første sæson af X Factor, består Saveus af tre andre medlemmer.

Facebook
Twitter