Søstrene Haim fik Tinderbox med på en kort dans: De har en særlig forbindelse til hinanden

Este, Danielle og Alana fra amerikanske Haim er søstre og har opkaldt bandet efter deres fælles efternavn. Fredag aften gav de en forsinket koncert på Tinderbox i Odense.

Trioen har siden 2007 fungeret som Haim og er særligt kendt for hits som 'The Wire' og 'Days are Gone'. (Foto: Helle Arensbak © Fotojournalist Helle Arensbak)

Fredag aften forvandlede Haim det grønne græs i Tusindårsskoven til ét stort dansegulv, hvor det ganske enkelt var forbudt at stå stille.

Med en stor entusiasme, trods det snævre antal publikummer, smalltalkede trioen sig igennem koncertens pauser og lærte både at sige 'tak' og 'jeg elsker dig' af de forreste publikummer.

Tilskuerne var da også begejstrede for de tre søstre; Este på bas, Danielle som sanger og Alana på guitar, der til sammen synes at have ét fælles mål om at få gang i aftenens største fest.

Alt for kort koncert

En af de fremmødte til aftenens koncert var Maria Vestergaard, der var mere end begejstret for oplevelsen;

- De er så mega talentfulde alle sammen, fordi de kan spille på så mange instrumenter, fortæller hun og uddyber, at det særligt var et kæmpestort hvidt trommesæt med plads til dem alle tre, der havde gjort indtryk.

- Man kan tydeligt mærke, at de er søstre, og at de har spillet sammen i så mange år. De har en helt særlig forbindelse til hinanden, som man ikke normalt oplever i bands, siger hun.

- De taler meget til publikum - noget jeg savner lidt her på Tinderbox. Og så vinder de jo nogle vilde point, når de kan nogle danske ord!

Til spørgsmålet om, hvorvidt der var noget, de kunne have gjort bedre, svarer Maria hurtigt;

- Koncerten var alt for kort! Jeg kunne mange flere sange, end dem de spillede!

Fyens Stifttidendes anmeldelse lyder kort efter koncerten ganske som Marias;

- Numre som 'If I Could Change Your Mind', 'The Wire' og 'Falling' kunne slå en tyk streg under Haim som et hovednavn, hvorfor det kunne ærgre, at de ikke fik flere numre udover rampen. Tidspresset var dog selvforskyldt, for koncerten var 15 minutter forsinket - og en vis Thomas Helmig spøgte tikkende i kulissen.

En pigegruppe med god energi

Venindeparret Charlotte Kramer og Kirstine Jeppesen var også blandt det dansende publikum;

- Det var virkelig fedt at se en gruppe udelukkende med kvinder, der spiller rock, siger Charlotte, mens Kirstine nikker med;

- De har en rigtig god rytme og en god energi, fordi de selv er så aktive på scenen og fyrer den så meget af.

Så aktive, at Haim en enkelt gang stoppede midt i et nummer, fordi publikum ikke dansede nok.

- De opfordrer publikum til at klappe i takt med dem og taler meget med os. Når de er så nærværende, er det meget federe end at sætte albummet på derhjemme, slutter Charlotte af, og forsikrer om, at hun helt sikkert skal høre Haim igen, hvis muligheden skulle komme.

7. juli udkommer det nyeste skud på Haims album-stamme 'Something to Tell You'.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter