Spejdertips til skybruddet: Sådan overlever du regnen i et festivaltelt

Radioværterne på P6 Beat deler gavmildt ud af gode råd til, hvordan du overlever de kommende dages regn.

Roskilde 2007 står som et rædselsår hvad regnvejr angår - men i 2014 gik det heller ikke godt for alle telte. Måske havde det hjulpet, hvis de havde fulgt de fire tips herunder? (Foto: Christian Liliendahl © Christian Liliendahl)

Dyrskuepladsen ved Roskilde ser ud til at egne sig bedre til mudderkamp og kapsejlads end til musik i de kommende dage.

Alligevel har de fleste gæster næppe tænkt sig at kvitte Roskilde Festival.

Heller ikke P6 Beat-værterne Rune Hedeman og Jacob Hinchely, der derimod har væbnet sig med masser af gode råd til det, de betegner som 'en pølle af en vejrudsigt'.

P6 BEAT er nemlig så heldige, at Facebook-manager Signe Elin Gram også er spejderleder - og dermed oplagt til titlen af P6 BEATs egen vildtvejrsekspert.

Her er de tips og tricks, Signe har til alle, der skal tilbringe de kommende våde dage uden ordentligt tag over hovedet:

Spænd bardunerne!

For at forhindre regnen i at lave dit iglotelt om til et badebassin, skal du sikre det oppefra. Kort sagt gælder det om at spænde bardunerne ordentligt:

- Et telt består af både et yder- og et indertelt. De skal ikke røre hinanden, for så kan regnen løbe igennem, forklarer Signe Elin Gram.

Gør dit telt til en ridderborg

Dit telt skal også sikres nedefra, så den nærmeste vandpøl ikke gennemvæder dit liggeunderlag, når du åbner teltet for at tjekke vejret eller går ud for at tisse.

- Grav en rende rundt om dit telt. Det bedste er selvfølgelig med en skovl, men ellers med en flækket øldåse, råder Signe Elin Gram.

Gravet ordentligt kommer dit telt altså til at minde lidt om en god, gammeldags ridderborg. Som bonus kan du stille dig op i sort regntøj og med en paraply som sværd skræmme alle fjender bort:

"Thou shalt not pass"!

Klæd dig tyndt - og i uld

Når det regner, bliver du ofte våd - og når du bliver våd, bliver du også kold; hvis det da også bare er hamrende koldt i forvejen.

Et godt tip mod at fryse på festivalpladsen er ikke bare at tage én stor, tyk trøje på: Klæd dig i stedet smart med lag på lag - og afslut med uld og regntøj.

- Hvis man har mange tynde lag på inderst, bliver varmen mellem lagene bedre holdt fast, siger Signe Elin Gram.

Hun anbefaler at tage eksempelvis t-shirts og tynde sweatshirts på inderst, dernæst en god gang uld - og endelig noget vandtæt.

Put det våde tøj i soveposen

Hvis uheldet har været ude, og du står gennemblødt midt i mudder og mørke, er der også gode råd til at komme videre.

Du drømmer nok om at kunne hænge det tørre tøj op indendørs i tøjrvejr. Men hvis du hårdnakket nægter at forlade festivalpladsen, kan du stadig være smart: Vrid det meste af vandet ud af tøjet, og læg det ned i bunden af soveposen.

- Så bliver det varmet, mens du sover. Det bliver måske ikke helt tørt, men det er rarere at tage på næste gang, siger Signe Elin Gram.

Rune Hedeman, Jacob Ege Hinchely og vildtvejrsekspert Signe Elin Gram på Roskilde Festival - med det helt rigtige "vi starter et band"-look. (Foto: Frederik Bjerre Andersen)

Hør Musiktjenesten direkte fra Roskilde

  • Musiktjenesten på P6 BEAT sender live hver dag fra Roskilde Festival klokken 15- 18 - også lørdag.

  • Bliv opdateret på Roskilde Festivals verden og paralleluniverser af Rune Hedeman og Jacob Hinchely.

Facebook
Twitter