Superfan efter The Weeknd-koncert: Jeg har skreget, sunget og mistet min stemme

Rexh Shala købte sin første Roskilde-billet for at opleve kæmpeidolet, som i den grad indfriede forventningerne.

Han kommer næsten flyvende over jorden, da The Weeknd er gået af scenen.

I knap fire timer har Rexh Shala siddet i kø for at kunne stå forrest til koncerten med sit kæmpestore idol gennem fem år, og de gigantiske forventninger er i den grad indfriet. Det kan høres med det samme:

- Jeg har skreget og sunget og mistet min stemme, fordi jeg var nødt til at synge højere end alle andre, siger Rexh Shala, som er 26 år og stammer fra Kosovo.

Han er for første gang nogensinde på Roskilde Festival, og billetten blev købt for at opleve koncerten med The Weeknd. Hans tredje koncert med den canadiske sanger, som han med det samme udråber som den bedste:

- Det var så vildt og fantastisk. Det er første gang, jeg ser ham så tæt på. Der var et tidspunkt, hvor jeg tænkte: Hvad laver jeg? Jeg ved det ikke, men jeg har det bare godt!

Superstjernen var tilsyneladende også selv begejstret for at stå foran publikum ved Orange Scene og udbrød allerede få numre inde i koncerten, at det var den mest sindssyge koncert, han havde spillet i sit liv.

Musikken hjalp gennem en svær tid

Rexh Shala blev introduceret for The Weeknd, da en ven sendte et link til et af hans numre i 2012. Der gik ikke længe, før han blev vild med musikken, som samtidig ramte ham på et helt specielt tidspunkt i hans liv:

- Jeg var gået fra min ekskæreste gennem fire år. Hans tekster ramte mig bare. Jeg tænkte – det er lige præcis sådan, jeg har det og føler lige nu. Det hjalp mig med at komme videre efter forholdet, og jeg har takket ham så mange gange, siger han.

Derfor er det især The Weeknds ældre numre, som Rexh Shala er vild med. Et af hans højdepunkterne fra koncerten var da også, da han spillede debutsinglen ’Wicked Games’ fra 2012.

Anmelderne delte

Blandt anmelderne var der delte meninger om aftenens koncertoplevelse.

Gaffas anmelder Sara Elisabeth Nedergaard giver koncerten middelkarakteren tre ud af seks stjerner.

- Det var tydeligt, at publikum rigtig gerne ville feste med den kære Abel – men det blev også hurtigt tydeligt, at Abel Tesfaye befinder sig et sted i sin karriere, hvor han fokuserer mere på kommerciel succes end kunstnerisk integritet, lyder det blandt andet fra anmelderen.

Hun ægrer sig over, at de ifølge hende eneste højdepunkter var de nye kommercielle hits - særligt når man tager sangerens flotte bagkatalog i betragtning.

Soundvenues anmelder er noget mere gavmild med stjernerne. Rasmus Junge giver hele fem ud af seks stjerner. Han understreger publikums engagement og begejstring og The Weeknds evne til at fyre op for en 'gedigen og bredtfavnende' popfest samtidig med, at han både deler roser ud til Abels Tesfayes skarpe vokal og showets visuals.

'Lyden var for lav'

Også anmelder på MX og BT, Kristian Dam Nygaard, var begejstret og giver fem ud af seks stjerner.

- The Weeknd havde taget den perfekte festival-pakke med til Roskilde og blandet med et ekstatisk feststemt publikum, var det den perfekte kombination for en perfekt åbningsaften på årets Roskilde Festival, skriver Kristian Dam Nygaard.

Han konkluderer, at The Weeknd 'leverede varen' og understreger, at eneste årsag til, at han ikke uddeler den sjette stjerne er, at lyden var for lav.

Også lyden spiller en central rolle i Ekstra Bladets anmelder, Thomas Treos, anmeldelse af koncerten med den canadiske popsanger. Han kritiserer den lave lyd, særligt i koncertens første halvdel.

Han understreger dog, at Abel Tesfaye var 'overraskende udadvendt og veloplagt', men han mener både, at sættet på 67 minutter var for kort og ikke indeholdt nok af de store sange, som en stor scene kræver. Thomas Treo giver koncerten tre stjerner.

Facebook
Twitter