Suveræn start på sommerferien: Otte-årige Jonas fik hat fra hiphop-legender på scenen

Under Tinderbox-koncerten gav veteranerne fra Run-D.M.C en signeret hat væk til deres - måske - yngste danske fan.

  • Otte-årige Jonas er ikke meget for at lade sin far prøve den nye hat. (Foto: © Oskar Westh-Madsen)
  • Jonas Salman er stor musikfan og mixer også musik derhjemme, fortæller hans far . (Foto: © Oskar Westh-Madsen)
1 / 2

Det er den bedste start på sommerferien, man kan få.

I hvert fald når man hedder Jonas, er otte år og fuldstændig vild med Run-D.M.C.

For ikke bare var Jonas lørdag aften med til sin første koncert med de amerikanske hiphop-legender fra New York. Han fik også også fat i hatten, som den ene halvdel, Run, havde på under koncerten på Tinderbox blå scene.

- Hvem vil have den fucking hat, råbte Run til publikum, som alle begejstret råbte og rakte hænderne i vejret for at få den sorte hat, str. 60, som både Run og DMC signerede på scenen, inden de endte med at give den til Jonas, der sad på skuldrene af sin mor Sandra helt oppe foran scenen.

Legenderne fra Run-D.M.C trak sig tilbage i 2002 efter gruppens tredje medlem Jam Master Jay blev skudt og døde, men de seneste år har de givet en række koncerter. Blandt andet på Tinderbox lørdag aften .Foto: Helle Arensbak (Foto: © Helle Arensbak, Scanpix)

- Jeg nåede ikke at tænke så meget, det var bare fedt, siger Jonas Salman, mens far Michael også er begejstret oven i hatten:

- Det er jo simpelthen så vildt, siger Michael, der gerne tager ansvaret for sønnens interesse for det aldrende hiphop-gruppe.

Har hørt hiphop siden han var lille

- Da han var lille, og vi ikke kunne få ham til at sove, kørte jeg rundt med ham i bilen, og så satte jeg Run-D.M.C og Beastie Boys på, fortæller Michael Salman.

- Så kom han løbende en dag for noget tid siden og sagde, at Run-D.M.C skulle på Tinderbox, og at han gerne ville med og ønskede sig billetten i fødselsdagsgave.

Til at begynde med syntes både Michael og Jonas' mor Sandra, at det måske var vildt nok at lade en otte-årig dreng tage på festival.

- Vi syntes egentlig også, at det var en lidt voldsom gave til en otte-årig, men så blev farmor også plaget, og til sidst lykkes det alligevel, siger Sandra.

Artiklen fortsætter under billledet.

Det er en størrelse 60, så hatten er lige en anelse stor til otte-årige Jonas, som har tænkt sig "beholde den til, jeg er 73 år", som han siger. (Foto: © Oskar Westh-Madsen)

Begejstringen hos Jonas er i hvert fald til at tage og føle på.

Hatten sidder godt fast og de første 30 personer har nok bedt om at få taget et billede med ham, fortæller Michael og griner, mens sønnen indtager sin nye standard 'pose' for at få skudt endnu et hold billeder.

- Det, han sagde mig, det er, at det er den fedeste start på sommerferien. Det er trods alt meget fedt at starte på Tinderbox.

Har prøvet adskillige Adidas-sæt inden koncerten

De sidste par uger Jonas prøvet alle mulige forskellige sæt Adidas-tøj for at blive helt klar til koncerten. Adidas, fordi det er det tøjmærke, der er uløseligt forbundet til Run-D.M.C.

Det var dog ikke 'My Adidas', der var højdepunktet for den otte-årige fan.

- Nej, det tror jeg nok var 'Run's House', siger han lidt genert.

Og selvom dagens nok fedeste koncert er overstået, er festivalen ikke slut for familien, for Jonas er ikke færdig med at se musik før sent lørdag nat.

- Jeg vil også gerne se Martin Garrix. 'Animals' skal jeg se, siger han.

- Så må vi se, om mor og far kan holde sig vågne til den tid, siger hans mor Sandra Salman og griner.