Svensk popprinsesse bor stadig hjemme

Zara Larsson på 19 år har stadig sit værelse hos forældrene. Samtidig har Times Magazine hende på listen over de 30 mest indflydelsesrige teenagere i verden.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

- Jeg er lidt træt.

Det er det første ord, som den 19 årige popstjerne siger, da hun bliver bedt om at beskrive sig selv med og fortsætter:

- Men det er på en god måde, for der sker så mange gode ting, siger Zara Larsson.

Det er lørdag på Smukfest og uden for den lille skurvogn står de næste tre medier i kø - klar til at få 15 minutters interview med sangerinden, som skal optræde på Bøgescenen et par timer senere.

I aften flyver hun til Los Angeles, og i den nærmeste fremtid skal hun også forbi Japan og Filipinerne. For to uger siden var hun i Australien, kan man se ud fra billederne på hendes Instagramprofil.

Man kan roligt sige, at Zara Larsson har taget verden med storm med sine popsange og skandinaviske udseende. Men med succen følger også indflydelse.

Én af de ventende journalister fra køen siger, at han fik lyst til at tage et snap af hende på sin mobil under den lille fotoshoot op ad bøgescenens bagside. Men han turde ikke. Det var alligevel lidt for paparazzi-agtigt, synes han.

Den opmærksomhed, som hun tiltrækker sig – helt uden at være højlydt - er ikke til at tage fejl af.

Imens hun bliver fotograferet stopper flere af arbejdende i backstageområdet op og kigger på Zara Larsson. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

Måske er det én af grundene til, at Times Magazine sidste år havde Zara Larsson med på top 30-listen over de mest indflydelsesrige teenagere i verden.

- Jeg troede ikke, at folk virkelig bekymrede sig om, hvad jeg sagde uden for Skandinavien, men det gør de åbenbart, siger hun.

Sidsel Hassing til venstre. (© (c) DR)

Iblandt aftenens publikum er 19-årige Sidsel Hassing, som sammen med sin venindegruppe har set koncerten. Det er første gang, hun ser hende live, men til dagligt følger hun med i Zara Larssons liv og tanker via hendes Instagramprofil.

- Det er fedt, at hun også lægger nogle ting ud om lige rettigheder til eksempelvis transkønnede, siger hun.

For de fire veninder er sangerinden en inspiration til at få lidt girlpower, fortæller de.

- Det er super dope, at folk følger mig på sociale medier, og hvis det kan føre til noget godt, så er det great, siger Zara Larsson om opmærksomheden.

  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)
  • (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)
1 / 5

Bor hjemme

På scenen danser Zara Larsson selvsikkert rundt og leverer det ene super hit efter det andet.

Men derhjemme hos hendes forældre i Sverige er hun bare en teenager, der endnu ikke er flyttet hjemmefra.

- Det er spild, hvis jeg ikke boede hjemme, siger hun.

Hun er aldrig et sted mere end en uge ad gangen.

- Når jeg er i Sverige, vil jeg se min familie, og jeg er rigtig forkælet, når jeg er hjemme.

Her slipper hun både for tøjvasken og for at sætte opvask i opvaskemaskinen, men det er til gengæld ikke hende, der sætter dagsordenen ligesom på scenen.

- Det er en kontrast, men jeg kan godt lide det, fortæller hun, imens hun sidder i den grå Ikea-sofa i backstagevognen, hvor dagens omkring fem interviews skal foregå.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

Når Zara Larsson rejser ud i verden, bliver hun ofte mødt med spørgsmål om Ikea-møbler og kødboller, men folk ved også, at Sverige kan lave gode pophits, fortæller hun.

- Jeg møder ofte en positiv stereotyp omkring det, at jeg er svensk og laver pop musik. Det er ret populært ude i verden, fortæller hun og fortsætter:

- Der er så mange talenter fra Sverige, der laver pop musik, så de tænker ’åhh hendes musik må være god også’. For mange svenskere laver pop. Så det har kun været positivt.

Umiddelbart lader det heller ikke til, at Zara Larssons pop eventyr stopper lige foreløbigt, hvis man dømmer ud fra det store publikum, som mødte op på Smukfest og de tørre tal på streamingtjenesternes hitlister.

Koncerten på Smukfest sluttede klokken 22.45 men Zara skal først til lufthavnen, før hun kan få lidt søvn, inden en ny spændende dag begynder for den glade svenske teenager.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk