Teenagepigernes nye favorit Hjalmer: Jeg er lidt af en romantiker

Hjalmer Larsen er populær blandt teenagepigerne og charmerede også Smukfest med sine kærlighedssange. Vi fangede ham til et interview om kærligheden - både den til pigerne og til publikum.

Sanger og sangskriver Hjalmer Larsen elsker den kærlighed, han får fra sit publikum. (Foto: Trine Birk © dr)

Der var proppet med teenagepiger, da sanger og sangskriver Hjalmer torsdag eftermiddag indtog Sherwood Scenen på Smukfest med sit store smil og sine dansksprogede popsange.

’I er smukke!’ og ’Jeg elsker jer!’, lød det blandt andet fra den danske popscenes nye, hueklædte storcharmør, der lige nu er aktuel med sin tredje single ’Hvis du går’.

Mange af den snart 22-årige Hjalmers sange handler om kærlighed. Fra den komplicerede af slagsen til den, der desværre aldrig blev til noget.

- Alle sange handler jo egentlig bare om at være i starten af 20’erne, som jeg og mine venner er, og der tror jeg bare, at kærlighed fylder sindssygt meget på alle måder. Både for dem, der er singler og skal finde ud af, hvad de vil og for os, der har kærester, siger Hjalmer, der hedder Larsen til efternavn og har navnet fra far Kim, som er, ja, dén Kim Larsen.

- Der sker så meget i de her år. Alle skal så meget og skal finde ud af sig selv. Det gør det også svært at finde ud af, hvordan du så er i et forhold.

Heldigvis er hele forvirringen en rigtig god inspirationskilde til Hjalmers sange, som han fortæller både er inspireret af hans egne, men også hans venners oplevelser.

Hjalmer var ét stort smil under sin koncert på Smukfest torsdag eftermiddag. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Skrev sang til pige og græder til Titanic

Når man lytter til de tre singler, som Hjalmer indtil nu har udgivet - ’Hjem til en anden’, ’Marie’ og ’Hvis du går’ kan man hurtigt få det indtryk, at der gemmer sig en romantiker under strikhuen.

Og det er da heller ikke helt forkert, fortæller den unge sanger og sangskriver.

- Jeg elsker at være i et forhold og være nogens kæreste. Det giver mig sindssygt meget. Jeg elsker også at være ung og ude og feste, men 'deep down' er jeg en romantiker. Altså jeg græder, når jeg ser Titanic. Jeg kan overhovedet ikke have det, griner han.

Han fortæller, at det mest romantiske han nogensinde har gjort nok var at skrive en sang til en pige, som hun er den eneste, der nogensinde har fået lov at høre.

- Vi har valgt at tage røde hjerter på, fordi vi elsker Hjalmer, fortæller Siw Ager og Marie Nørhede på 18, der var til Hjalmers koncert på Smukfest. De kan også godt kan lide, at han synger på dansk. (Foto: Trine Birk © dr)

Kærligheden til og fra publikum

Hjalmer har også modtaget stor kærlighed og masser af hjertevarme fra sine fans på det halve år, der er gået siden hans første single udkom.

Både fra dem, der kommer hen og vil have en autograf efter en koncert eller dem, der græder af glæde, når de møder ham. Til hende, der skrev, at hans sang ’Marie’ havde hjulpet hende igennem en depression.

Og selvom der altid er mange teenagepiger til hans koncerter, fortæller han, at det også varmer ham meget at se, at der altid er folk i alle aldersgrupper repræsenteret.

- Det er mega fedt at se de mange unge piger, og også drenge, der er med til at skabe en fest oppe foran, men så står der også en på 60 år og nikker med. Det betyder meget, at jeg også kan ramme dem med mine sange, fortæller han.

Og sådan var det også på Sherwood Scenen torsdag eftermiddag, hvor Hjalmer sluttede af med at sende en kærlighedserklæring til publikum og annoncerede, at det havde været én af de største dage i hans liv.

- Jeg boblede helt over af lykke. Jeg forstod slet ikke, de alle sammen stod der. Engang imellem kan man blive helt bange for, at de måske ikke ved, hvor meget det betyder for dig. Det prøver jeg virkelig at sige, også når jeg møder fans. Så fortæller jeg: ’Hvor er jeg glad for, at du står her lige nu’. Det er meget vigtigt for mig, fortæller Hjalmer.

'Han er mega sød'

Også publikum var glade efter Hjalmers Koncert.

- Han er bare mega sød. Jeg er stor fan!, fortæller Stine Stausholm.

- Han laver nogle mega fede sange, og så er han bare mega sød. Jeg er stor fan, fortæller Stine, der også synes, at hans sange er meget nutidige.

Det er veninden Sidsel enig i.

- Hans musik noget, man kan synge med på og hurtigt husker. Og så er han jo rigtig cute!, fortæller Sidsel Hübbe.

Sidsel Krog Hübbe på 18 og Stine Stausholm på 19 var til Hjalmers koncert på Smukfest. De kan godt lide, at han er nutidig i sin musik. (Foto: Trine Birk © dr)

Kæresteparret Jakob Mørck og Mette Pedersen var også meget begejstrede efter koncerten.

- Han får en helt speciel stemning frem, som rammer, om man er ung eller gammel. Han formår at få hyggen frem. Det er stille og roligt, og han er helt nede på jorden – også når man møder ham. Jeg kan relatere 100 procent til hans tekster, fortæller Jakob.

Og kæresten Sidsel har store ambitioner på Hjalmers vegne.

- Jeg synes, det er fedt, han finder sin egen måde at komme frem på og ikke bare bruger sin fars berømmelse til at komme frem. Jeg tror, at han om nogle år er rigtig stor og spiller på den største scene på Smukfest.

18-årige Mette Pedersen og Jakob Mørck var også til Hjalmers koncert. (Foto: Trine Birk © (c) DR)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk