Tina Dickow debuterer som forfatter: Ny bog fortæller historien om de største hits og den sværeste tid

Tina Dickow fejrede ti års jubilæum for sin gennembrudsplade på fredagens Northside. Til efteråret udgiver hun ny bog med udgangspunkt i albummet.

Det var på alle måder en helt særlig koncert, Tina Dickow gav fredag på Northside.

Vejret var imod hende. Regnen silede ned, og publikum var gennemblødte. Men alligevel mener aarhusianeren, at koncerten var noget særligt, fordi hun sammen med publikum fejrede ti års jubilæum for sit gennembrudsalbum 'Count To Ten'.

- Det var lidt en nostalgisk koncert for mig og især nok for mange af publikummerne. Jeg ved, at der var mange, der havde glædet sig til, at vi skulle holde ti års fødselsdag for det album, der har betydet så meget for mine fans, siger Tina Dickow, da DR møder hende på Northside.

Tina Dickow har skrevet en bog om sit musikalske liv, som får premiere til efteråret. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © (c) DR)

Bog på vej

Også for hende selv har 'Count To Ten' haft stor betydning. Så meget, at hun nu er ved at lægge sidste hånd på en bog, som sandsynligvis vil udkomme i løbet af efteråret, og som tager udgangspunkt i albummet.

Men bogen vil også handle om hele hendes karriereforløb, turnélivet med både bleskift og store koncerter og de musikalske anekdoter, hun har oplevet under karrieren i Aarhus, London, København og Island, hvor hun bor i dag.

- 'Count To Ten' er det album, jeg går mest i dybden med i bogen, siger hun.

- Albummet har betydet sindssygt meget, og det blev skrevet i en tid, hvor jeg var allerlængst hjemmefra, og hvor jeg havde det sværest med musikken og mit liv. Jeg kan mærke, at det album repræsenterer en hel masse af de skridt, jeg har taget i mit liv.

- Men det var også der, hvor jeg fandt den gyldne middelvej, hvor både anmeldere og pladekøberne var glade, og hvor jeg ramte den lige i røven, siger hun.

Du kan høre mere om bogen i klippet øverst i artiklen.

Facebook
Twitter