Unge på Roskilde Festival: Forældre skal ikke blande sig når det ikke er alvorligt

Det er for pylret, når forældre begynder at blande sig i småting som problemer med teltpladser, mener unge på Roskilde Festival.

Selvom der har været problemer for flere festivalgængere med at få den teltplads, de gerne ville have, så er der stadig godt humør og masser af festlige lejre på Roskilde Festival. (Foto: Kimberly Johnson © dr)

Mangel på pladser, lange køer og koldt vejr.

Flere forældre til unge, der i øjeblikket befinder sig på Roskilde Festival har ikke holdt sig tilbage.

På festivalens Facebookside er der mange beskeder fra forargede forældre, der vil have, at festivalen tager sig bedre af deres teenagere.

Men hvis det stod til de unge selv, så skulle forældrene blande sig uden om. Sådan lyder det fra nogle af de unge på årets festival.

- Jeg synes, det er lidt ærgerligt, at forældrene blander sig. Man skal jo også prøve at stå på egne ben, og det kan godt blive lidt for pylret, siger 18-årige Iben Ryberg fra Silkeborg.

Iben Ryberg mener ikke, forældrene skal blande sig, hvis det ikke er alvorligt. (Foto: Kimberly Johnson © dr)

Hun mener, at de forældre, der har brokket sig blandt andet på Roskilde Festivals Facebookside måske burde 'tage en slapper'.

- Hvad er det, de vil have, Roskilde Festival skal gøre ved det? Hvis det var mine forældre, ville jeg synes, det var vildt pinligt, og jeg ville skrive til dem og bede dem slette det. Men mine forældre ville slet ikke gøre den slags, siger hun.

Og veninden Laura Juul Buchholt er enig.

- Jeg tror da, der er nogle af de yngre, der godt kan blive stressede over at skulle løbe ind og finde en teltplads og alt det der, siger den 18-årige festivalgænger fra Silkeborg.

- Jeg hørte, der var en pige, der ringede til sin far og sagde, at nu ville hun tage hjem, fordi hun ikke kunne finde en plads, fortæller Laura Juul Buchholt. (Foto: Kimberly Johnson © dr)

- Men altså - sådan noget med, at der er mange mennesker, at der er koldt om natten, at der er fulde mennesker og den slags - det kan man jo ikke sige noget til, siger hun.

'Fucking dårlig stil'

Sophus Toft på 17 år synes heller ikke, forældrene skal blande sig, og han tager slet ikke telefonen, når de ringer.

- Min far har ringet 20 gange, og han bliver ved med at sende de samme beskeder. Han har også prøvet at få mig til at komme hjem, men de skal ikke blande sig, siger han.

For 17-årige Sophia Clarke er sagen dog en lidt anden. Det er hendes første gang på Roskilde Festival i år, og starten gik ikke helt, som hun havde håbet.

- Vi lå i kø i otte timer, og så løb vi ind og lagde os i området L og slog vores telte op. Og så kom de der i de gule veste og sagde, at der måtte vi ikke ligge. Men der var overhovedet ikke nogen markering af, at vi ikke måtte ligge der, og det, synes jeg, er fucking dårlig stil, siger hun.

- Der var fucking kaos, og min veninde blev trampet på, fortæller Sophia Clarke. (Foto: Kimberly Johnson © dr)

Derfor stod den 17-årige pige fra Nærum og hendes veninder efterfølgende uden lejr. Først mange timer senere fandt de et sted at slå sig ned.

- Jeg ringede hjem til min mor og far og var pisse ked af det, fordi vi ikke havde fået nogen lejr. Jeg spurgte, om de ikke kunne skrive til Roskilde Festival og klage over det. De kunne jo have stillet noget op, så man kunne se, man ikke måtte bo der, siger Sophia Clarke, der dog endnu ikke ved, om hendes forældre er nogen af dem, der har skrevet på Roskilde Festivals Facebookside.

Se mere om emnet i Aftenshowet i aften klokken 19.05 på DR1.

Facebook
Twitter