VIDEO Gik du glip af Roskilde? Det vil vi huske årets festival for

Roskilde Festival er slut for i år. Vi samler op på landets største festival med tilbageblik på de mest omtalte koncerter.

Solange, Father John Misty, Foo Fighters, Lorde og Erasure fik alle masser af ros for deres koncert på årets Roskilde Festival. (© sCANPIX)

Nogen fik tårerne til at løbe, andre imponerede med gigantiske fester - og så var der en enkelt, som fuldstændig saboterede sin egen koncert.

Jo, Roskilde bød som altid på utallige mindeværdige øjeblikke.

På hovedscenen, Orange Scene, imponerede særligt britiske The xx og amerikanske Foo Fighters.

- The xx fremstod sjældent udadvendte og havde fuldendt kontrol over deres minimalistiske virkemidler i et imponerende lydbillede, hvor der var så meget nærvær i især vokalerne, at det føltes som om, sangerne Romy Madley Croft og Oliver Sim stod 100 centimeter væk og ikke 100 meter, lød det blandt andet fra Ekstra Bladets anmelder, Thomas Treo, mens Jan Eriksen fra BT var imponeret over Foo Fighters med Dave Grohl i front:

- I lidt over to timer var de det vigtigste, der er sket på Orange Scene i år, skrev han og kvitterede med fem stjerner.

Foo Fighters og The xx på Orange. (Foto: Torben Christensen/Malene Anthony Nielsen © sCANPIX)

På Orange Scene optrådte også den danske dj-duo Den Sorte Skole. Se dem optræde med nummeret 'Red' i selskab med et 22-mand stort kor her:

Roskilde 2017: Den Sorte Skole - RED

Også den hypede sanger og sangskriver Father John Misty betrådte Roskildes største scene med fornemt selskab.

Med sig på scenen havde han nemlig 18 musikere fra symfoniorkestret Copenhagen Phil. Se ham optræde sammen med orkestret med nummeret 'I Love You, Honeybear' i videoen her:

Father John Misty: I Love You, Honeybear - Live på Roskilde Festival 2017

Kvinderne leverede

På Arena-scenen vakte særligt et par unge kvinder stor begejstring - nemlig Solange og Lorde.

Amerikanske Solange, der er lillesøster til superstjernen Beyoncé, blev i Politiken kaldt en af 'tidens mest virtuose og vedkommende stemmer', mens Soundvenue kaldte Lorde 'den perfekte forelskelse'.

Selvom de kvindelige kunstnere var i undertal på festivalen, så leverede de kvinder, der optrådte, generelt stærke optrædener, bemærker Berlingskes anmelder Michael Charles Gaunt.

- Debatten om den skæve kønsfordeling blandt de optrædende raser hvert år. I år var cirka 18 procent af Roskilde-bookingerne kvindelige, hvilket flugter nogenlunde med det generelle udbud af kvindelige musikere i Danmark.

- Fremfor at indføre kvoter, synes jeg, at Roskilde gør det helt rigtige: Sørger for at de kvinder, der så bliver booket, er markante og virkelig brænder igennem. Dem var der masser af i år. Solange, Lorde, Annisette fra The Savage Rose, Romy Madley Croft fra The xx og ikke mindst Mija Milovic fra Svin er bare nogle af de kvinder, som virkelig rykkede for mig musikalsk i år.

Solange og Lorde på Arena. (Foto: Ida Marie Odgaard/Malene Anthony Nielsen © sCANPIX)

Før og efter Solange på Arena gav Carl Emil Petersen fra hedengangne Ulige Numre sin første solokoncert, og Erasure leverede en nostalgisk hitparade.

Se Carl Emil Petersen optræde med 'Skærgården' og Erasure med 'A Little Respect' i videoerne her:

Roskilde: Carl Emil Petersen - Skærgården

Erasure: A Little Respect - Live på Roskilde Festival 2017

Eklatant dårlig dømmekraft

Én Arena-koncert, der for alvor fik hug fra anmelderne - men også topkarakteren seks hjerter i Politiken - var Emil Stabils koncert lørdag eftermiddag.

Under koncerten var hovedpersonen selv fraværende i flere perioder og overlod i stedet scenen til en række gæsteoptrædener - hvoraf den ene gik så meget over tid, at Emil Stabil selv ikke nåede at synge sine to største hits, inden han skulle af scenen igen.

BTs anmelder kaldte koncerten 'vanvittig dårlig', mens Soundvenues anmeldelse sluttes af med følgende svada:

- Med en eklatant dårlig dømmekraft saboterede Emil Stabil simpelthen sin egen koncert og forspildte en kæmpe chance. Ikke bare for sig selv, men for dansk rap i det hele taget.

Bedre gik det trods alt for legender i Sort Sol, der lukkede og slukkede festivalen lørdag nat. Se Steen Jørgensen og co. optræde sammen med Lydmor på nummeret 'Like A Trance Like...' i videoen her.

Roskilde Festival 2017: Sort Sol - Like A Trance Like...

Alle koncertvideoer er fra Redbull TV