VIDEO Opstemt Lukas Graham charmerede bukserne af Tinderbox med gospelkor og strygere

Publikum kunne ikke sige én dårlig ting om Lukas Grahams festivaloptræden på Tinderbox i år.

OBS! Videoen er fjernet, da DR ikke længere har rettigheder til at vise den på dr.dk.

- Jeg vil ikke sige, at jeg ikke blev liderlig, da der stod 3800 mennesker i New York og sang med på nogle sange. Men man får lidt mere stiv pik af at stå foran 30.000 i Odense, lød det fra Lukas Graham, da han gav koncert på Tinderbox i Odense i går.

Nogenlunde samme opfattelse havde publikum. Der var i hvert fald fællessang og masser af hænder i vejret stort set hele vejen igennem koncerten, der både bød på funky hoppende hits og mere følsomme sange, hvor publikumsmængden blev omdannet til et lyshav af tændte mobiltelefoner - og et par lightere.

Et af højdepunkterne fra koncerten var, da Lukas Graham trak et helt gospelkor ind på scenen, hvor hele Tusindårsskoven sang med på nummeret 'Funeral'. Du kan se nummeret øverst i artiklen.

Med Lucas Forchhammer i spidsen lagde Lukas Graham den fynske festival ned med verdensomspændende hits som ’7 Years’ og ’Mama Said’.

Publikum helt vilde Lukas Graham

Ifølge publikum var der én bestemt ting, der gjorde koncerten helt fantastisk. Nærvær.

- Der var nærvær. Mit yndlingsøjeblik var, da han var et godt menneske og gav trommestikkerne til hende pigen, siger Tanja, og referer til en episode sidst i koncerten, hvor Lukas Forchhammer gik ned til publikum og gav trommestikkerne til en bestemt pige med ordene:

- I andre kan skrige alt, hvad I vil. Men der er en pige her, som spiller på trommer, og som har været til alle vores koncerter i Aalborg. Dejligt at se dig igen.

Også 43-årige Peter var imponeret over Lukas Grahams optræden på Tinderbox.

- Sammenlignet med Run-D.M.C. var der meget mere nærvær. Der var ikke så meget pause, og der var ikke så meget show. De var bare hardcore ’på’.

Ros fra anmelderne

Ikke kun publikum, men også anmelderne roser Lukas Graham for det odenseanske show. Gaffa kalder koncerten for et glædeligt gensyn med danske verdensstjerner og giver hele fem stjerner.

Samme karakter giver BT koncerten og sender følgende ord af sted:

- Lukas Graham tog hele Tinderbox ved hånden på et glohedt trip gennem soulfunkens historie og som altid på en rejse i fortællingen om christianiadrengen, der vovede sig ud fra Christianshavn og erobrede verden.

I Fyens Stiftstidende er der også ros, men alligevel bliver det kun til fire stjerner.

- Om man bider på Lukas Forchhammers tilbagelænede charmeoffensiv, hvor minder om den afdøde far, bøvede værtshusvittigheder og ordet 'skål' optræder i en lind strøm, er op til den enkelte. Selv synes jeg, at den 28-årige verdensstjerne trak snakken ud på et (skrå)plan, der mindede om ren og skær selvfedme, skriver Fyens Stiftstidendes anmelder.

Rettelse kl. 11.08: Tidligere skrev vi, at Tinderbox er den eneste festival, Lukas Graham spiller på i år i Danmark. Dette er ikke korrekt. Han spillede også på Sølund Festival i juni.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter