VIDEO Se Roskilde-gæsterne vælte ind på teltpladserne

Klokken 16.00 blev portene åbnet til Roskilde Festivals campingarealer.

Flere tusind gæster havde kridtet løbeskoene, så de kunne sprinte ind og få de bedste pladser på Roskilde Festivals campingarealer, der åbnede her til eftermiddag.

Klokken cirka 16.00 stormede de forventningsfulde gæster ind på græsset, og flere af dem havde ligget i kø i flere dage for at være blandt de første til at finde det perfekte sted at stille teltet op.

Selv om vejret ikke viste sig fra sin mest solrige side, var det ikke til at se på entusiasmen hos de mange mennesker, der nu kan se frem til en uge med fest, farver og musik på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Selve festivalpladsen åbner onsdag 28. juni, og til og med lørdag 1. juli kan de besøgende opleve koncerter med navne som Foo Fighters, The Weeknd, Lorde og Anthrax.

Alle 80.000 partoutbilletter er udsolgt, men det er stadig muligt at få fingre i endagsbilletter til onsdag og torsdag.

Øget sikkerhed på festivalen

Set i lyset af de seneste tids terrorangreb, hvor der er blevet benyttet større køretøjer, har Roskilde Festival og politiet i år øget sikkeheden.

Ifølge politiet vil der komme ’markante afspærringer’ op ved indgangene til festivalen, som forhindrer køretøjer i at køre ind i området. Samtidig vil der også være såkaldt ikke-synlige foranstaltninger på pladsen, så gæsterne kan føle sig trygge, har Midt- og Vestsjællands Politi tidligere skrevet i en pressemeddelelse.

Gæsterne væltede lørdag eftermiddag ind på Roskilde Festivals campingområder. (Foto: © Sarah Christine Nørgaard, Scanpix)