Vrede forældre raser mod Roskilde Festival over dårlige teltplaceringer til deres børn

Flere forældre end tidligere klager på vegne af teenageren, oplever Roskilde Festival.

Campingpladsen til årets Roskilde Festival åbnede i går, hvor der var rift om de gode teltpladser. Ikke alle de unge har fået en god teltplads, og det har forældrene klaget over. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017) (Foto: © Sarah Christine Nørgaard, Scanpix)

Et teltområde, hvor der ikke må slås telte op, har fået flere forældre til at fare til tasterne på Facebook og anmelde Roskilde Festival med den lidet flatterende bundkarakter på én sølle stjerne.

Men det er ikke forældrene selv, der er på Roskilde Festival, men derimod deres børn. Det skriver de også i anmeldelserne på Roskilde Festivalens Facebook-side.

Nogle af anmeldelserne lyder således:

”Vores 17 årige datter og 10 veninder stod tredje i køen og blev mast. Folk ligger presninger og reserverer til udestuer m.m. Nu må ledelsen gribe ind. Det er ikke i orden at unge mennesker skal have sådan en førstegangsoplevelse."

”Jeg er helt enig. Min datter på 17 og svigerdatter har heller ingen camp. Hvad f*ck sker der Roskilde? Er der solgt flere campingbilletter, end der er plads til camps?”

"Så fik min datters gruppe en plads, men blev smidt væk af en gruppe større unge !!!! De rev deres telte ned og overtog pladsen. Hvor er Roskilde, hvor er vagterne ?? Amatører.."

Tendens genkendes hos festivalledelse

At forældrene klager på vegne af deres børn, er en tendens, der bekræftes af folkene bag Roskilde Festival. Talskvinde Christina Bilde fortæller, at man på de seneste års festivaler har oplevet, at flere forældre kører børnene til og fra festivalen, kommer med mad undervejs og ja – så altså klager på vegne af de unge.

- Vi ser det mere, end vi gjorde det for fem-ti år siden, at man som forælder forsøger at gå ind og afhjælpe, hvad ens barn eller unge oplever. Vi ser også, at de unge hos os beder om hjælp til ting, som de før i tiden klarede selv, siger hun og uddyber:

- Nogle gange bliver vores infocenter også ringet op, fordi forældrene ikke har hørt fra deres unge mennesker hernede og gerne vil sikre sig, at vi ved, de er ok. Det kan vi ikke hjælpe med på individniveau, så vi plejer at sige, at hvis ikke de har hørt noget, så har de det godt, men har bare ikke tænkt på at ringe hjem, siger hun.

Christina Bilde understreger, at hun tror, de fleste forældre gør det af godt mening. Men hun opfordrer alligevel forældrene til at lade være af to årsager. For det første er det lettere for festivalens frivillige at løse problemer, hvis den unge selv henvender sig. For det andet, så har de unge brug for at slippe mor og far for en stund, mener hun.

- Grundlæggende tænker jeg, at man sender sit barn eller sit unge menneske afsted, og så skal man gøre det og lade dem flyve. De er rigtig gode til at passe på hinanden, og de kommer hjem efter en uge og er vokset, hvis man lader dem vokse.

Roskilde Festival åbnede op for campingområderne i går. Det officielle musikprogram begynder onsdag og slutter natten til søndag, men der spilles allerede musik uden for selve pladsen fra søndag til tirsdag.