Fie Laursen undskylder for sugardating-reklame: Det er virkelig dumt

Efter heftig kritik fra blandt andet børneorganisationer undskylder Fie Laursen for sugardating-reklame.

Nu undskylder Fie Laursen for sin sugardating-reklame. (Foto: © Anthon Unger, (c) Ritzau Scanpix)

- Undskyld.

Sådan lyder det fra influenceren Fie Laursen, der nu fortryder, at hun mandag reklamerede for en sugardating-hjemmeside på sin Instagramprofil.

- Det er en kæmpe fejl. Det er virkelig dumt. Jeg tror bare, at jeg tit glemmer, at der er børn, der følger mig, siger hun til Kulturen på P1.

Red Barnet og Børns Vilkår var nogle af de børneorganisationer, der tog kraftigst afstand fra sugardating-reklamen.

- Sugardating er gråzone-prostitution, som i fremtiden kan føre sårbare unge ud i hardcore prostitution, siger Kuno Sørensen, der er psykolog hos Red Barnet.

Ingen alderskontrol: Det bliver rigtig farligt

Selvom man skal være 18 år for at oprette en profil på hjemmesiden, frygter Børns Vilkår, at børn under 18 vil lade sig inspirere af den 23-årige influencer og oprette en profil.

- Nogle af dem, der ringer ind på BørneTelefonen siger, at de løj om deres alder, da de oprettede en profil på en sugardatingside, og det er her, det bliver rigtig farligt, siger Charlotte Smerup, der er børnefaglig konsulent hos Børns Vilkår.

Kulturen på P1 har testet, om brugerens alder skal verificeres på sugardating-siden, hvilket ikke er tilfældet. Det vil sige at børn under 18 år ville kunne oprette sig og derved udgive sig for at være ældre, end de er.

- Der kan sidde en 15-årig, som har brug for penge, og så møder de en gammel mand, som måske udnytter dem. Den tanke havde jeg slet ikke tænkt, siger Fie Laursen.

Har også reklameret for numseløft og silkonebryster

Det er ikke første gang Fie Laursen har været mindre heldig med sine reklamer.

Hun har tidligere reklameret for en såkaldt 'Brazilian butt lift', der gør numsen større og taljen smallere. Derudover har hun reklameret for silikonebryster og E-cigaretter. Alt sammen noget, hun har fået skarp kritik for.

Hun har undskyldt op til flere gange for sine tidligere reklamer, men nu lover hun, at det ikke kommer til at gentage sig.

Undskylder du ikke alene for at få fred?

- Selvfølgelig vil jeg gerne have fred, men jeg har afleveret pengene for reklamen tilbage. Jeg har også sagt nej til mere plastikkirurgi, fordi jeg kan se, at det har en negativ indflydelse på mine følgere, siger Fie Laursen.