Film om Struensee og Caroline Mathilde

Zentropa vil lave en hitorisk film om forholdet mellem dronning Caroline Mathilde og n tyske livlæge Struensee. Struensee blev halskugget i 1772. Nikolaj Arcel skal instruere filmen.

Zentropa vil lave en spillefilm om forholdet mellem dronning Caroline Mathilde, kong Christian 7. og den tyske livlæge Struensee.

Filmen tager sit udgangspunkt i et berømt kapitel i danmarkshistorien, som tog sin begyndelse i 1769 og sluttede med at Struensee blev henrettet tre år senere.

Romantisk kærlighedshistorie

Nikolaj Arcel skal instruere filmen, som han skriver manuskriptet til sammen med sin faste makker, Rasmus Heisterberg, og Lars von Trier.

Nikolaj Arcel brød igennem med sin første spillefilm, Christiansborg-dramaet "Kongekabale", og tidligere i år var der premiere på hans anden film, "De fortabte sjæles ø".

- Jeg ser frem til at fortælle en stor, romantisk kærlighedshistorie. Den handler også om forbudt kærlighed, der aldrig går af mode, om idealisme og ideologier og om, hvordan et enkelt menneske nærmest kan ændre historiens gang, siger Arcel til Ritzau.

En anden tone

Instruktøren håber, at optagelserne kan indledes i foråret 2008. Det er meget bevidst, at han også har allieret sig med sin garvede kollega, Zentropa-direktøren Lars von Trier.

- Jeg prøver at finde frem til en helt anden tone end i mine to første film, og så er det godt at kunne trække på Lars, fordi han og jeg er meget forskellige.

Meta Foldager skal producere filmen for Zentropa.

Roman som udgangspunkt

Nikolaj Arcel tilføjer, at den vinkel primært kommer fra Bodil Steensen-Leths roman Prinsesse af blodet.

- Det er en historie med mange forskellige karakterer, men jeg vil rette fokus mod Caroline Mathilde. Da hun i starten af sit ophold i Danmark kun talte engelsk, og Struensee talte tysk, vil vi muligvis satse på udenlandske skuespillere i disse roller. Men overordnet taler vi om en dansk film med danske skuespillere, siger Nicolaj Arcel.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve