1,4 millioner rasende fans har skrevet under: Game of Thrones fortjener slutning, der giver mening

Seriens skuespillere svarer igen og kalder fans for respektløse.

1,4 millioner fans i skrivende stund så skuffede over GoT-afslutningen, at de har skrevet under på, at sæson otte skal skrives om. (Foto: HELEN SLOAN / HBO)

ARTIKLEN INDEHOLDER STORE SPOILERS FRA FINALEAFSNITTET

Efter otte år og otte sæsoner fik seriefænomet Game of Thrones sat sit endegyldige punktum mandag morgen dansk tid, hvor dragedronningen Daenerys Targaryen blev dræbt af sin store kærlighed, Jon Snow, og Bran ’The Broken’ Stark blev kronet konge over de nu seks kongeriger i Westeros.

Men meningerne om den sidste sæson af verdens vel nok største tv-serie har været blandet - for at sige det mildt.

Faktisk er knap 1,4 millioner fans i skrivende stund så skuffede over GoT-afslutningen, at de har skrevet under på, at sæson otte skal skrives om.

Skuespillere revser underskriftindsamling

Begrundelsen fra bagmanden bag underskriftindsamlingen er, at GoT-skaberne David Benioff og D. B. Weiss har vist sig uegnede til at skrive Game of Thrones uden materiale fra George R. R. Martin, der har skrevet bøgerne.

(Photo by Angela Weiss / AFP) (Foto: ANGELA WEISS © Scanpix)

Men at Game of Thrones skal have en ny afslutning på grund af en viral utilfredshed er absurd ifølge skuespilleren Isaac Hempstead Wright, der spiller Bran Stark.

- Det er latterligt, at folk tror, at de bare kan kræve en ny afslutning, fordi de ikke kan lide den. Jeg har været dum nok til at tage det ret personligt, hvilket jeg åbenlyst ikke skal, og efter min mening er det en god slutning, siger den 20-årige skuespiller til The Hollywood Reporter.

Heller ikke Sophie Turner, der spiller Sansa Stark, har meget tilovers for underskriftindsamlingen og de mange negative reaktioner efter især afsnit fem, hvor Daenerys Targaryen gik fra befrier til sindssyg dragedronning på kort tid.

- Jeg synes, det er respektløst at affærdige afslutningen på den måde, fordi det ikke er den slutning, de gerne vil have. Det er ikke i orden over for filmholdet og manuskriftforfatterne, der har arbejdet med Game of Thrones uafbrudt i ti år, siger hun til New York Times.

Dansk superfan: Ærligt, så er jeg lidt skuffet

Søren Christensen er kæmpe fan af fantasy-serien og har efter eget udsagn set den mindst 10 gange. Han er også en af drivkræfterne bag Roskilde-lejren A Camp of Ice and Fire, der er dedikeret til 'Game of Thrones'.

Se videoen herunder, hvor Søren Christensen viser sin hjemmelavede rustning frem, som har taget ham 500 timer at lave.

Selvom han er begejstret for hele universet og serien som helhed, så har sæson 8 slet ikke levet op til tidligere sæsoner.

- Helt ærligt, så har jeg været lidt skuffet over sæson otte - eller faktisk de sidste par sæsoner, hvor skaberne ikke har haft materiale fra George R. R. Martin, siger den 42-årige idrætspædagog og superfan.

- Hele mytologien omkring 'the white walkers' blev meget uforløst efter min mening. Der var så meget mere, man gerne ville vide om dem, som vi ikke får at vide. Så da 'the night king' bliver slået ihjel ret nemt af Arya Stark, så var det en kæmpe stor skuffelse. Der var alt for mange plottråde, som gik tabt.

Sansa Stark fik sin drøm opfyldt og blev i sidste afsnit kronet som dronning af Norden. (© HELEN SLOAN SMPSP)

- Og så er jeg ret skuffet over, at det bliver en ren 'happy ending' til sidst. De onde døde, og de gode fik næsten alt, hvad de ønskede. Arya sejlede ud mod solopgangen, Sansa fik sin prinsessedrøm opfyldt og blev dronning af Norden, og så var det mærkeligt, at det var Bran, der endte med at blive konge, mener Søren Christensen.

Smuk afsked med Jaime Lannister

Afslutningen på Game of Thrones har dog ikke kun været skidt. Et lyspunkt for Søren Christensen har været Jaime Lannister, spillet af Nikolaj Coster-Waldau.

Gennem alle sæsoner har Søren Christensen været særligt fascineret af Jaime Lannister, og han har blandt andet brugt 500 timer på at lave en Jaime Lannister-rustning.

- Hele den transformering, som Jaime Lannister har gennemgået igennem alle sæsoner, er super smuk. Og det var så smukt i det sidste afsnit, da Brienne skriver hans historie ned med alle de gode ting, han gjorde. Det var kæmpe stort, og jeg kunne ikke have ønsket det bedre.

Brienne of Tarth nedfælder Jamie Lannisters store bedrifter, og det var et smuk øjeblik for Søren Christensen. (Foto: HELEN SLOAN / HBO)

George R.R. Martin: Nye bøger på vej

Forfatteren bag hele Game of Thrones-universet, George R.R. Martin, har på sin blog været ude og kommentere al virakken om serieafslutningen.

Her lover han, at sjette og syvende bog 'The Winds Of Winter' og 'A Dream Of Spring' er på vej og vil blive skrevet færdig, selvom han indrømmer, at The Winds Of Winter "er meget, meget forsinket".

Han skriver også, at mange spørger om bøgerne vil få samme afslutning som tv-serien. Til det svarer han:

- Øhm ja. Og nej. Og ja. Og nej. Og ja. Og nej. Og ja.

Til slut skriver han også, at diskussionen om det er bøgerne eller tv-serien, der har den 'rigtige afslutning', er fjollet.

- Hvad med det her? Jeg skriver. Du læser. Så kan alle danne deres egen mening og skændes om den på internettet, lyder det fra George R.R. Martin.

Forfatteren bag Game of Thrones, George R. R. Martin, lover, at der er flere bøger på vej. EPA/NINA PROMMER (Foto: Nina Prommer © Scanpix)