16 film er med i kapløbet om en Robert

Thomas Vinterbergs 'Jagten' og Mikkel Nørgaards 'Kvinden i buret' er favoritter til at modtage en Robert-statuette.

Mads Mikkelsen kan få en Robert-statuette for hovedrollen i filmen 'Jagten'. Filmen er nomineret 14 gange. (Foto: Loic Venance © Scanpix)

De to film 'Kvinden i buret' og 'Jagten' er storfavoritter til at få en Robert-statuette, når priserne bliver uddelt søndag den 26. januar.

Thomas Vinterbergs 'Jagten' har fået 14 nomineringer, og det samme antal nomineringer har Mikkel Nørgaards 'Kvinden i buret' fået.

Også blandt de nominerede til Bodil-priserne, som blev offentliggjort i sidste uge, er 'Jagten' storfavorit sammen med Lars von Triers 'Nymphomaniac'.

'Spies og Glistrup' også godt med

Lige i hælene på de to film ligger 'Spies og Glistrup', som Christoffer Boe har instrueret. Den har fået 13 nomineringer, mens Nordvest har fået 11.

Det er 30. gang, at Danmarks Film Akademi uddeler Robert-priserne. Det er nu op til akademiets små 1500 medlemmer, som består af personer med faglig tilknytning til filmbranchen, at beslutte, hvem der skal modtage priserne.

Nedenfor kan du se de nominerede i kategorierne årets danske spillefilm, årets danske instruktør, årets mandlige og kvindelige hovedroller samt årets danske tv-serie.

Årets danske spillefilm

'Jagten', 'Kvinden i buret', 'Nordvest', 'Sorg og glæde' og 'Spies og Glistrup'.

Årets instruktør

Michael Noer for 'Nordvest', Mikkel Nørgaard for 'Kvinden i buret', Nicolas Winding Refn for 'Only God Forgives', Nils Malmros for 'Sorg og glæde' og Thomas Vinterberg for 'Jagten'.

Årets mandlige hovedrolle

Gustav Dyekjær Giese i 'Nordvest', Jakob Cedergren i 'Sorg og glæde', Mads Mikkelsen i 'Jagten', Nikolaj Lie Kaas i 'Kvinden i buret' og Pilou Asbæk i 'Spies og Glistrup'.

Årets kvindelige hovedrolle

Helle Fagralid i 'Sorg og glæde', Kristin Scott Thomas i 'Only God Forgives', Lene Maria Christensen i 'Nordvest', Sofie Gråbøl i 'I lossens time', Sonja Richter i 'Kvinden i buret'.

Årets danske tv-serie

'Borgen III', 'Broen II' og 'Rita - sæson 2'.

Facebook
Twitter