'1864' på retræte: Mister 400.000 seere

Seerne fortsætter med at sive fra DR1's søndagsdrama '1864'. En håndboldslandskamp kan dog have en finger med i spillet.

Seerne siver væk fra '1864'. Faldet kan dog skyldes håndboldlandskampen, som blev vist på TV 2 søndag aften.

De store krigsscener langs Dannevirkes volde og optrapningen i trekantsdramaet mellem Laust, Peter og Inge var ikke nok til at fastholde seerne, da DR1 søndag aften sendte fjerde afsnit af '1864'.

Søndag aften så lidt over 1,1 seere med, da serien blev vist på skærmen. Dermed fortsætter seerne langsomt med at sive væk fra '1864', som er danmarkshistoriens dyreste tv-serie.

Hård konkurrence fra håndboldkamp

Da de første to afsnit blev vist, så knap 1,7 millioner seere med - og siden da er antallet er seere faldet. Tredje afsnit blev set af 1,5 millioner, og nu er antallet altså faldet med yderligere 400.000 seere.

Seerandelen er dermed faldet til 43 procent, hvorimod tredje afsnit havde en seerandel på 54 procent.

Seertallet kan dog også have været ramt af EM-kvalifikationskampen mellem det danske og bosniske herrelandshold i håndbold. Kampen fik en seerandel på 31 procent og et seertal på cirka 800.000.

Mindre begejstrede seere

Blandt dr.dk's læsere er der også lidt længere mellem begejstringen. Flere af læserne, som har vurderet fjerde afsnit, kaldte søndag aftens afsnit for langtrukkent og mener manuskriptet for intetsigende og kedeligt.

Desuden skriver flere, at skuespillet er for karikeret med alt for svulmende replikker.

Serien får dog også ros for sine krigsscener, og at handlingen nu foregår på slagmarken. Enkelte kalder ligefrem fjerde afsnit for seriens hidtil bedste.

FacebookTwitter