20-årig superfan fra England: Saga fra 'Broen' hjalp mig til at acceptere min autisme

Efter at have set Saga i 'Broen' ser Blaise sin autisme som 'en lille superkraft'.

Tirsdag aften var hundredvis af 'Broen'-fans samlet til gallapremiere på dramaseriens fjerde og sidste sæson i biografen Imperial i København. Serien har fans fra hele verden, og en af dem, som var rejst langt for at være en af de første til at se de to første afsnit, var 20-årige Blaise Moten-Mills fra England.

Og at Blaise er vild med lige netop 'Broen' skyldes seriens hovedperson, den svenske politikommissær Saga Norén.

- Saga er autistisk, selvom det ikke er diagnosticeret, og det er jeg også. Inden jeg så serien første gang, benægtede jeg faktisk, at jeg havde autisme. Jeg ville gerne opfattes som normal og ville ikke have ekstra hjælp. Da jeg så serien tænkte jeg, at det er en lille superkraft, som jeg har, fortæller han.

Det er svenske Sofia Helin, der spiller rollen som politikommissæren Saga Norén, som Blaise ser op til. (Foto: © Sophia Juliane Lydolph, Scanpix)

For Blaise begyndte det stærke forhold til den svensk-danske serie en nytårsaften et par år tilbage.

- Mine forældre var ude, og jeg sad bare og slappede af. Jeg besluttede mig for at se noget tv og kom igennem første episode. Det var så godt, at jeg var nødt til bare at sidde der 5-10 minutter efter for at tage det hele ind. Det var så bevægende og havde en stor effekt på mig. Jeg havde aldrig set noget lignende.

Det betyder meget for Blaise at have en karakter som Saga at spejle sig i.

- Jeg kan fokusere mere detaljeret på ting, end nogen anden kan. Jeg lægger mærke til ting, som andre ikke gør, siger Blaise.

- At have sådan en positiv og akkurat portrættering af en med autisme – det er ubeskriveligt, hvor taknemmelig jeg er for det.

Sæson 4 af 'Broen' har dansk tv-premiere på DR1 den 1. januar 2018.

Hele sæson 3 er tilgængelig på DR TV fra d. 11. december og 30 dage frem