2020 bliver et sindssygt serie-år: Her er fem nye satsninger, vi ikke kan vente på

Vi guider dig til, hvilke serier du skal glæde ekstra meget til i 2020.

- Kvalitetsindholdet strømmer ind fra alle sider og det spås, at vi i 2020 endnu en gang ser en stigning i originalt produceret serieindhold, skriver Frederik Dirks Gottlieb.

Lige som vi troede, at serielandets grænser ikke kunne udvides yderligere, så fik vi i 2019 Apple TV+.

Og det anslås, at vi til foråret også får Disney+ til Danmark.

Med andre ord er det ikke længere kun Netflix og HBO, der sidder på streamingtronen.

Kvalitetsindholdet strømmer ind fra alle sider, og det spås, at vi i 2020 endnu en gang ser en stigning i originalt produceret serieindhold.

Der er allerede meldt flere interessante serietitler ud, og selvom vi er begyndt at vente spændt på opfølgende sæsoner af populære serier som 'The Crown', 'Stranger Things', 'Succession' og 'Homeland', så har jeg her udvalgt de fem mest spændende nye serier, som jeg forventer kommer til at blive must see tv.

1

Den første danske HBO-produktion: 'Kamikaze'

'Kamikaze' er produceret af Ditte Milsted (th.), skrevet af forfatter og manuskriptforfatter Johanne Algren, og samtlige afsnit instrueres af film- og serieinstruktør Annette K. Olesen (tv.). (© HBO Nordic)

Før jul løftede HBO endelig sløret for, hvad deres første danskproducerede serie ville blive for en størrelse.

I lang tid lød rygterne, at der var tale om en serieefterfølger til Pelle Erobreren, men det er dramaserien 'Kamikaze', som slap gennem nåleøjet hos HBO.

Serien, der baseres på norske Erlend Loes bog 'Muleum', beskrives af HBO som en finurlig og underfundig dramaserie.

Den formodede lette tone lyder til at være et frisk pust, for historien er barsk og handler om den 18-årige Julie, der mister begge sine forældre i et flystyrt, hvorefter hun er efterladt alene i et kæmpe palæ.

Selvom hun på overfladen har alt, hvad hjertet begærer af materielle ting, så skal hun bearbejde en dyb sorg.

Det er ifølge manuskriptforfatter Johanne Algren en historie om et "ungt menneske, der har alt og intet på samme tid", mens instruktør Annette K. Olesen lægger vægt på coming of age-elementerne og seriens mange locations rundt omkring i verden - fra Seoul til Sahara.

Det bliver spændende at se, om 'Kamikaze' kan løfte den tunge arv, som HBO-serier gennem tiden har opbygget.

Det vides endnu ikke, hvornår serien får premiere, men den bliver tilgængelig på HBO Nordic.

2

Superheltene rykker ind i tv-stuen: 'The Falcon and the Winter Soldier'

'The Falcon and the Winter Soldier' fortsætter, hvor 'Avengers: Endgame' (2019) sluttede. Handlingen bæres videre af Sam Wilson (Falcon) og Bucky Barnes (Winter Soldier). (© Getty Images)

Forhåbentligt får vi Disneys nye streamingtjeneste til Danmark i foråret, i god nok tid til at vi kan glæde os til deres første Marvel-seriesatsning til efteråret.

Marvels biograffilm har længe føltes mere som verdens dyreste tv-serie end som enkeltstående film, og derfor er det oplagt at udvide deres Marvel-univers til at inkludere tv-serier.

Den første Marvel-serie, som vi får lov at se, bliver 'The Falcon and the Winter Soldier', hvor Anthony Mackie og Sebastian Stan genoptager deres roller som Falcon og Bucky Barnes fra filmene.

Serien fortsætter, hvor 'Avengers: Endgame' slap, og det må formodes, at Sam (Falcon) skal forsøge at løfte arven som Captain America, efter Steve Rogers gav ham sit ikoniske skjold i 'Endgame'.

Det bliver en miniserie, formentlig på seks afsnit, hvilket giver god mening, da vi i forvejen er ved at drukne i superhelte-content.

Desuden tyder alt på, at man tager denne serie ligeså seriøst som biograffilmene.

Det er skønt endelig at se nogle af de helt store stjerner på den lille skærm, så skellet mellem film og serier ikke længere synes så stort.

'Falcon and the Winter Soldier' bliver tilgængeligt på Disneys kommende streamingtjeneste Disney+.

3

Endnu en sand historie bliver behandlet af seriegeniet Ryan Murphy: 'Impeachment: American Crime Story'

Den britiske skuespiller Clive Owen, der blandt andet har medvirket i filmene 'Children of Men' (2006), 'Sin City' (2004) og 'Closer' (2004), skal spille Bill Clinton i 'Impeachment: American Crime Story'. (© Getty Images)

Ryan Murphy har allerede taget verden med storm to gange med sin American Crime Story-serie, der i hver sæson kaster sig over en ny krimi-fortælling fra virkeligheden.

Men modsat diverse true crime-dokumentarer, så er Murphy ikke bange for at skrue op for dramaet og caste nogle af Hollywoods dygtigste skuespillere til at spille de implicerede figurer.

I denne omgang er det sagen, der blev kørt mod Bill Clinton, efter det kom frem, at han havde haft et seksuelt forhold til en ansat praktikant, Monica Lewinsky.

I modsætning til de to foregående sæsoner, hvor omdrejningspunktet var mord på henholdsvis OJ Simpsons kone og Gianni Versace, er det i denne omgang en mere kompliceret, politisk ladet sag.

En sag, som i den grad drager paralleller til nutidens præsident, der også har en sag samt anklager om seksuelle overgreb hængende over hovedet.

Clive Owen skal spille Bill Clinton, og den unge skuespilkomet Beanie Feldstein skal spille Lewinsky.

Monica Lewinsky selv vil agere som producer på serien, og seriens skaber Ryan Murphy har famøst udtalt: "Ingen andre end du skal fortælle din historie. Jeg ville elske, hvis du vil lave den med mig, men du skal være producer, og du burde tjene alle pengene."

'Impeachment: American Crime Story' har amerikansk premiere den 27. September – men serien plejer at lande på en dansk streamingtjeneste efterfølgende.

4

Sandfærdige historier om immigranter: 'Little America'

'Little America' er, allerede inden første sæson har fået premiere, blevet fornyet med en sæson to.

I denne antologi-serie er hvert afsnit en selvstændig fortælling om immigranter i USA.

Historierne er baseret på sande hændelser og tager udgangspunkt i en række fortællinger, som først blev udgivet i det amerikanske magasin Epic Magazine.

Hvis man skal gå ud fra traileren, så er det seks meget forskellige historier.

'Little America' kan måske lyde lidt tung, men skaberne af serien er komiker og skuespiller Kumail Nanjiani, kendt fra serien 'Silicon Valley', og hans kone Emily Gordon, der sammen stod bag en af de sjoveste film fra 2017, 'The Big Sick'.

Yderligere er medskaberen af 'Master of None' Alan Yang inde over, så det må siges at være nogle af de stærkeste kræfter, der skal løfte Apple+'s næste store seriesatsning.

'Little America' kan streames på Apple+ den 17. Januar

5

Gakket komik og maskinpistolsreplikker i rummet: 'Avenue 5'

'Avenue 5' er en amerikansk science fiction-komedie-tv-serie skabt af Armando Lannucci. (© HBO Nordic)

Manden bag en af mine største favorit-komedieserier nogensinde, 'Veep', er tilbage med en ny serie.

Og den ser hamrende sjov ud!

Armando Iannucci skabte med 'Veep' en af de skarpeste og sjoveste serier nogensinde, og det bliver enormt spændende at se, om han kan gøre det igen.

Det er med ingen ringere end Hugh Laurie, kendt fra serien 'House', i hovedrollen som kaptajnen på et rumskib, der tilbyder rige mennesker cruises i rummet fyldt med turister.

Men hvad der skulle have været en kort rejse ender efter et uheld med at blive et længere ophold i rummet. Meget mere vides ikke om plottet, men udgangspunktet lyder sjovt og lægger op til en satire om klasseskel og nymodens teknologi.

'Avenue 5' kan streames på HBO Nordic 20. Januar

Facebook
Twitter