23-årige Clara kan blive Danmarks næste store Hollywood-succes: Jeg bryder mig egentlig ikke om berømmelse

Clara Rosager er aktuel i ny, dansk krimiserie og kan næste år opleves i en Marvel-film.

Da Clara Rosager var syv år gammel, fandt hun ud af, at hun ville være skuespiller.

Hun stod hjemme hos sine forældre over for vægreolen, som hendes far havde fyldt op med dvd'er. Én af dvd'erne havde længe fanget hendes opmærksomhed.

'Kill Bill' stod der med store bogstaver på det knaldgule cover.

Hun satte den på dvd-afspilleren, og så var hun helt opslugt. Hun følte sig limet til skærmen, og inde i hende var et fyrværkeri i fuld gang. Det var både vildt og skræmmende.

Selv ikke hendes mor, der kom ind og bekymret opdagede, at hendes syvårige datter så en blodig Uma Thurman svinge sit sværd gennem den ene hals efter den anden, kunne få hende til at stoppe.

Hun var fanget. Og det var instruktøren Quentin Tarantinos skyld.

- Han er en af grundene til, at jeg ville være skuespiller. Han er klart nummer ét på listen over de personer, jeg helst vil arbejde sammen med, siger Clara Rosager.

Startede som model

Den 23-årige skuespiller, der fra i morgen kan opleves i den nye danske krimiserie 'Forhøret', indrømmer, at hun er draget af de lidt skæve filmuniverser. For ud over en rolle i en Tarentino-film ville hun elske at spille med i en af Lars von Triers film, hvor seeren normalt ikke bliver skånet for seksuelle ekstremer, vold og mord.

Et univers, som hun også kender fra rollen som den ondskabsfulde værelseskammerat Rita i filmen 'Journal 64', der handler om kvindebehandlingshjemmet på Sprogø.

- Måske kan jeg relatere til deres tragikomiske og lidt sindssyge universer. Alle de der fucked up mærkelige ting, siger hun og bryder ud i et langt grin.

Clara Rosager fik sin filmdebut i 'En-to-tre-nu!', der havde premiere i 2016. Filmen modtog Publikumsprisen ved Robert-uddelingen året efter. (Foto: Betina Garcia © Dr)

Selvom Clara Rosager allerede som barn drømte om at blive skuespiller, så begyndte hun faktisk sin karriere foran et kamera som model.

Som 13-årig under blev hun spottet på gaden i København af to fotografer fra Los Angeles, der straks så potentiale i hende.

Det førte hende til New York, hvor hun blandt andet lavede en kampagne for den amerikanske tøjkæde Abercrombie & Fitch. Men efter fire år med modeljob i ind- og udland og masser af flyrejser fik Clara Rosager nok.

- Det var for overfladisk for mig. Jo ældre jeg blev, jo mere fandt jeg ud af, at det var intetsigende for mig. Der var ikke mere at komme efter end det at få at vide, at du er en rigtig flot pige.

- Det kunne jeg leve højt på som teenager, hvor man har et stort behov for at få anerkendelse, men jeg blev mere og mere ligeglad med det, i takt med at jeg blev ældre. Jeg havde ikke lyst til at være på de der kure længere. Jeg ville kunne spise en Snickers-is, hvis det var det, jeg havde lyst til, siger hun.

Populær i Brasilien

Selvom hun stadig kan bookes som model, og hun på ingen måde ville sige nej til en forside på modebiblen Vogue, så er det karrieren som skuespiller, hun satser på.

Hun fik ros for debutrollen som den kræftsyge Cecilie i filmen 'En-to-tre-nu!' fra 2016, men der skulle gå nogle år, før karrieren for alvor tog fart.

- Det var først, da Michael Noer tilbød mig rollen i 'Før frosten', at der skete noget. Men så gik det virkelig også stærkt. Så kom Christoffer Boe og tilbød mig rollen i 'Journal 64', så blev jeg tilbudt en rolle i 'The Rain', og så kom udlandet, siger hun.

Clara Rosager spiller med i andet afsnit af 'Forhøret', der har premiere på Viaplay fredag den 15. november. Med i serien er også store navne som Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Lars Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas. (Foto: Betina Garcia © Dr)

Særligt rollen som Sarah i Netflix-serien 'The Rain' har rykket noget. Specielt på Clara Rosagers Instagram-profil, hvor fans fra Brasilien bombarderer hende med beskeder.

- Jeg kan forstå, at det nærmest er ubehageligt for skuespillerne fra 'The Rain' at være dernede. Min kæreste og jeg havde ellers talt om at tage derned til vinter, men jeg overvejer lidt, om vi overhovedet skal gøre det, fordi det kan blive for meget.

- Jeg tror egentlig ikke, jeg bryder mig om berømmelse. Jeg vil hellere have, at det er lidt mere stille og roligt. Hvis det tager overhånd, så tror jeg ikke, jeg kan navigere i det.

Flere internationale film på vej

Men noget tyder altså på, at Clara Rosager bør vænne sig at blive genkendt i hele verden. Hun fortsætter som Sarah i tredje sæson af 'The Rain', og derudover har hun landet roller i store, internationale produktioner som den britiske film 'Misbehaviour', der har den Oscar-nominerede Keira Knightley i en af hovedrollerne, og ikke mindst den kommende Marvel-film 'Morbius', der bygger på 'Spider-Man'-universet.

- Jeg har en mindre rolle, hvor jeg spiller over for Matt Smith (britisk skuespiller, der spillede prins Phillip i 'The Crown'), men karakteren er ret fed for historien, fordi hun er med til at tviste plottet i filmen. Men så må jeg heller ikke sige mere.

Hvordan var det at spille med i en Marvel-film i forhold til at optage i Danmark?

- Det var vildt fedt og noget helt andet end det, jeg er vant til. Jeg fik min egen luksustrailer med eget toilet, bad og lounge. Sådan ligesom man ser det i film. I Danmark er jeg vant til, at man deles om stolene på settet, så det var helt anderledes.

- Men det fedeste er det venskab, jeg har fået med Matt Smith og instruktøren Daniel Espinosa. Vi er virkelig blevet gode venner.

Næste år kan Clara Rosager opleves i Marvel-filmen 'Morbius', der har blandt andre Oscar-vinderne Jared Leto og J.K. Simmons på rollelisten. (Foto: Betina Garcia © Dr)

Vil du gerne til USA og slå igennem der?

- Det kunne være vildt fantastisk! Derovre er det jo et tag selv-bord af film og filmgenrer, så det ville være sindssygt, hvis det skete.

Vil du ligefrem foretrække Hollywood frem for Danmark?

- Jeg har fået færten af de store ting, men det er hyggeligere at lave film i Danmark, fordi det er mere familiært. I 'Misbehaviour' havde jeg blot tre samtaler med Keira Knightley på en hel måned, selvom vi havde ret mange optagelser sammen. Det er meget hierarkibaseret, og alle bag kameraerne får endda at vide, at de ikke må henvende sig til skuespillerne, med mindre skuespillerne spørger dem om noget.

- Det er bare mere koldt og ensomt i de store produktioner, selvom det er virkelig fedt at være med i. Men måske skulle jeg også bare skide lidt på de der regler og være lidt mere dansk og familiær, når jeg er i udlandet. Man indretter sig jo bare, når man er ukendt, som jeg er.

- Men jeg tror, jeg skal være bedre til at sige 'fuck det' og være lidt mere dansk.

Clara Rosager kan ses i Viaplays nye tv-serie af Christoffer Boe, 'Forhøret', der har premiere fredag den 15. november. Se en trailer for serien her: