23-årige Gustav har hovedrollen i kontroversiel film: Sådan var sex-scenerne med Trine Dyrholm

De vilde sexscener i 'Dronningen' er vigtige for historien, mener skuespiller Gustav Lindh.

23-årige Gustav Lindh har arbejdet som skuespiller i fem år. men han har aldrig haft så stor og vild en rolle som rollen som stedsønnen Gustav i 'Dronningen' med Trine Dyrholm. (Foto: Søren Rønholt / Rolf Konow © Søren Rønholt / Nordisk Film)

Det kan godt være, at du ikke kender navnet Gustav Lindh endnu.

Men det kommer du til.

Lige nu kan du nemlig se den 23-årige, svenske skuespiller spille over for Trine Dyrholm i den anmelderroste danske film 'Dronningen', der vises i biografer landet over.

I filmen spiller han en rolle, som mange biografgængere med stor sikkerhed vil kunne huske i lang tid.

Det er trods alt ikke hver dag, at man ser en film om en midaldrende karrierekvinde, der indleder et seksuelt forhold til sin bare 17-årige stedsøn.

- Det her er virkelig en drømmerolle. Det er en meget kraftfuld historie, og så var det jo med Trine, som jeg ser meget op til, siger en tilfreds Gustav Lind, da dr.dk møder ham i København et par dage før premieren.

'Dronningen' havde premiere i torsdags og får premiere i Gustav Lindhs hjemland Sverige i april. (Foto: Rolf Konow © Nordisk Film)

Og selvom der ikke bliver skjult meget i de intense sexscener mellem advokaten Anne og stedsønnen Gustav, skræmte det ikke den svenske skuespiller.

- Sex på film kan være overflødigt, men her fortæller det noget vigtigt om rollerne – og om hvordan personerne udvikler sig – så de var nødvendige for historien, siger Gustav Lindh og konstaterer:

- Jeg går som skuespiller ikke på kompromis. Jeg vil give hele mig til projektet, og her var sexscenerne bare en del af historien.

Gav high five efter vilde sexscener

Allerede da Gustav Lindh var til casting på rollen, mødte han Trine Dyrholm, og her blev det tydeligt, at de to skuespillere havde en fin kemi sammen.

Den danske stjerneskuespiller har derfor også været en tryg og god makker i de ellers så grænseoverskridende scener, som blev gennemgået grundigt inden, de optog dem.

- Vi har opbygget så fint et venskab, og Trine er både en ven og mentor for mig nu, fortæller Gustav Lindh.

Hvordan reagerer man egentlig efter at have indspillet sådan nogle vilde sexscener?

- Vi grinede lidt og gav hinanden en high five. Og så røg vi en cigaret, siger Gustav Lindh og ler.

Selvom der var en 'god, fokuseret og professionel' stemning under filmoptagelserne, blev det alligevel ekstra vildt, da han for første gang skulle se filmen sammen med et publikum.

Det foregik under filmfestivalen i Göteborg, hvor 'Dronningen' i øvrigt vandt tre priser, heriblandt publikumsprisen.

- Jeg var nervøs, og mit hjerte bankede! Jeg sad ved siden af Trine, og vi sad og knugede hinandens hænder, særligt under de her meget eksplicitte scener. Men det var også sjovt at opleve folks reaktioner, siger han.

Det var under eksplicitte og vilde scener som disse, at Trine Dyrholm og Gustav Lindh knugede hinandens hænder, da filmen blev vist på filmfestivalen i Göteborg tidligere i år. (Foto: Rolf Konow © Nordisk Film)

Og heldigvis var reaktionerne positive, fortæller en stolt Gustav Lindh, der spiller sin hidtil største rolle i 'Dronningen'.

- Filmen blev vist alle fire dage under festivalen i Göteborg, så jeg fik virkelig mange reaktioner på den. Folk kom hen til mig og ville tale om filmen og min rolle, så det var tydeligt, at den fik mange følelser frem i folk.

En drøm at arbejde i Danmark

For Gustav Lindh handler 'Dronningen' især om magt og de konsekvenser, der følger med, hvis du ikke tager ansvar. Men han kalder det også en sexet film.

- Jamen, det er en sexet film, det er det jo. Der findes mange gråzoner, og jeg synes, at det er interessant, at vores instruktør ikke er bange for at skildre dem, siger Gustav Lindh.

'Dronningen' er instrueret af May el-Toukhy, der tidligere har lavet filmen 'Lang historie kort'.

- Jeg synes også, at det er fedt at se et kvindeportræt, der er så komplekst – jeg ved ikke, om jeg nogensinde har set det før på film. Det har været så fedt at være med til at fortælle den historie.

- Jamen, det er en sexet film, det er det jo, siger Gustav Lindh om de kontroversielle scener i 'Dronningen'. (Foto: Rolf Konow © Nordisk Film)

Gustav Lindh har i det hele taget været meget begejstret for at spille med i en dansk film, for han mener, vi kan noget helt særligt på denne side af Øresund.

- Det har virkelig været en drøm for mig at arbejde i Danmark, for jeg synes, I er så gode til at lave film. Thomas Vinterberg, Susanne Bier, Pernille Fischer Christensen, Michael Noer, Tobias Lindholm – I har så mange gode instruktører, siger Gustav Lindh.

Lige nu har han gang i hele tre tv-serier hjemme i Sverige, hvor han spiller store roller i blandt andet den kommende Viaplay-serie 'Älska mig', der er en romantisk drama-komedie.

Han vil dog også gerne arbejde i Danmark igen, men derudover vil han ikke ud med, hvad han drømmer om på den lange bane.

- Jeg har en lang liste af instruktører og andre skuespillere, jeg drømmer om at arbejde med, men nu må vi se, hvad der sker. Jeg må bare tage de tilbud og chancer, der viser sig, og så må vi se. Men jeg vil ikke jinxe mine drømme, siger Gustav Lindh og smiler.

Gustav Lindh sammen med instruktør May el-Toukhy og skuespillerne Trine Dyrholm og Magnus Krepper på den røde løber ved gallapremieren på 'Dronningen' tidligere i denne uge. (Foto: Jonas Olufson © Scanpix)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk