24-årige danske Linnea landede rolle i 'Stranger Things' – og krammede taxachauffør af glæde

DR har mødt Linnea Berthelsen, som har en stor rolle i anden sæson af 'Stranger Things'.

(© Netflix)

En dag i november sidste år er unge Linnea Berthelsen lige landet i San Fransisco efter en utroligt spændende dag i Los Angeles. Hun har været til audition på Netflix-serien 'Stranger Things', og nu er hun helt overvældet og har et mylder af tanker hovedet.

Hun træder ud af flyet og tænder for sin mobiltelefon for at ringe til sin agent og fortælle, at det er gået godt. Men inden hun når det, ringer telefonen. Det er 'Stranger Things'-skaberne, Matt og Ross Duffer.

- Vi vil gerne have lov til at sige det til dig selv. You killed it.

Linnea har fået rollen som Kali. Hun husker ikke, hvordan hun reagerer. Siger hun tak? Det gør hun vel. Siger hun, at de er fantastiske? Et eller andet siger hun i hvert fald, inden hun lægger på og står der i ankomsthallen i San Fransisco, helt alene, med sin mobil i hånden.

- Det første menneske, jeg skulle sige hej til, var en taxachauffør. Så han fik en krammer, fortæller Linnea Berthelsen.

OBS: Læs hertil og ikke længere, hvis du ikke vil have afsløret detaljer om handlingen i 'Stranger Things 2'.

Til premieren med hele 'Stranger Things'-holdet. (Foto: Frazer Harrison © Getty Images)

Kali er cool

Kali er overnaturlige Elevens mindst lige så overnaturlige søster. I serien er der sat et helt afsnit af til at fortælle historien om de to – om den vrede, de deler, efter en opvækst som indespærrede, menneskelige forsøgskaniner.

- Jeg har dyb empati for Kali, og jeg synes, at hun er cool, fortæller Linnea Berthelsen om sin rolle.

- Da jeg var til audition, fik jeg tre forskellige scener med hende. Det føltes som om, at jeg skulle lave tre forskellige karakterer og prøve at skabe et menneske ud fra det. Det gik op for mig, at det er sådan, hun er. Du kan ikke stole helt på hende – du ved aldrig, hvor du har hende.

Introduktionen af Kali er anslaget i allerførste afsnit af 'Stranger Things 2'. Og udover de første minutter og det føromtalte, særskilte afsnit, så møder vi ikke karakteren igen. I hvert fald ikke i denne sæson.

- Jeg har været glad for hende og synes, at der er mange spændende ting at dykke ned i. Jeg synes, vi har rørt en overflade, og uanset om vi får mere at vide om hende eller ej, så er hun spændende.

Linnea Berthelsen spiller rollen som Kali. Hun er leder af en slags bande, som hævner sig mod dem, der har gjort hende og Eleven fortræd i deres fælles barndom. (© Netflix)

Night shoots og grineflip

For Linnea Berthelsen er der én ting, som har toppet alle de oplevelser, som hun har haft på den store Netflix-produktion.

En af de skuespillere, som Linnea Berthelsen har spillet allermest sammen med i serien, er 13-årige Millie Bobby Brown, som spiller Eleven.

- Hun er sej og en sød pige. Jeg holder meget af hende. Hun er så ung, og der er så mange, der gerne vil i kontakt med hende og ser op til hende. Hun bliver ved med at give folk rigtig meget energi og gode minder.

Optagelserne med den unge stjerne var også nogle af dem, hvor Linnea Berthelsen grinede mest. Især en scene, hvor Eleven, med sine overnaturlige, telepatiske kræfter, trækker en enormt stor togvogn mod sig på instruktion af Kali.

- Vi kiggede på hinanden, og så begyndte vi at grine. Vi måtte stoppe med at kigge på hinanden. Jeg kan ikke forklare hvorfor, det var bare sådan en dag, hvor man ser det sjoveste i selv de mindste ting. Det var virkelig sjovt at opleve med hende.

Linnea Berthelsens karakter Kali instruerer unge Eleven i at bruge sine kræfter i lige præces den scene, hvor de to skuespillerinder havde lidt svært ved at holde masken. (© Netflix)

Bliver i København

Der er ikke tvivl om, at det sidste år har været et eventyr for Linnea Berthelsen.

Nu sidder hun på en restaurant hjemme i København og nipper til en kop kaffe med mælk. Hendes ansigt er et stort og overvældet smil. Udenfor drøner bilerne forbi på Kongens Nytorv.

Selvom hun udelukkende arbejder i USA, så har hun ingen planer om at forlade Danmark.

- Alting er så tilgængeligt, siger Linnea Berthelsen og tænker et øjeblik, inden hun fortsætter:

- Jeg kan rigtig godt lide at bo i København. Det er bare hjem, og jeg synes, at der er dejlige mennesker her. Det er sjovt at være i L.A. og fedt at arbejde der, men lige nu synes jeg bare, at det er dejligt at være hjemme.

Det er kun fire dage siden, at Linnea Berthelsen rejste hjem fra premieredagene i Los Angeles. Siden hjemkomsten har hun blandt andet haft tid til at tale med vennerne og familien.

- Mine forældre havde ikke set mig spille skuespil før, så det var meget specielt og dejligt. De har været så støttende og kunne godt lide det.

'Hvis det skal være kunst, så skal man følge sit hjerte'

Det er ikke kun Linnea Berthelsens forældre, som kan lide 'Stranger Things'. Det kan anmelderne også – selvom nogle mener, at det særskilte afsnit med Kali og Eleven er underligt og malplaceret.

- Det eneste, jeg har kunne gøre noget ved, er jo min performance, så det har jeg fokuseret på. Jeg har ikke skrevet det, og jeg har ikke instrueret det. Jeg er faktisk bare stolt af Matt og Ross. Hvis det skal være kunst, så skal man følge sit hjerte, og så må man se, hvordan det bliver modtaget.

'Stranger Things' er skabt af brødrene Matt and Ross Duffer. (Foto: Jackson Lee Davis © Netflix)

En miniature-Kali på Instagram

Der følger en vis mængde opmærksomhed med, når man står på credit-listen i en serie som 'Stranger Things'. Det er ikke gået Linnea Berthelsens næse forbi.

På kort tid har hun fået uoverskueligt mange henvendelser fra fans og journalister, og hun har også fået tusindvis af følgere på sin Instagram-profil, hvor hun også bliver tagget i alt muligt, som har større eller mindre relation til serien.

Især ét billede på lige præcis Instagram har gjort indtryk på Linnea Berthelsen.

- Hun er mega sød, ikke? Mega cute. Jeg kiggede på det i flere timer og syntes bare, at hun var det sødeste i verden. Jeg blev så glad for, at det her lille væsen ikke blev bange for karakteren. Det betød rigtig meget.

Hun ser sej ud! Har hun også kopieret frisuren?

- Jeg tror bare, hun har redt håret lidt tilbage. Hvilket jeg også vil råde andre til, siger Linnea Berthelsen og lader håret falde ned, så man kan se, at det stadig er ret Kali-kort i højre side.

Bliver ved med at være hemmelig

Nå, Linnea. Hvad skal der så ske nu?

- Der er masser af hemmeligheder, og i virkeligheden tror jeg også, at det er sådan, det skal være, fortæller Linnea Berthelsen.

- Der er ikke noget ved at sige det nu. Det er meget sjovere, at folk selv kan se, hvad der sker. Så er processen lidt min egen. Siden jeg startede på det her, har ingen vidst, hvad jeg lavede. Det har fungeret fint.

En tredje sæson? Andre projekter? Jeg kan ikke få noget ud af dig?

- Nej, jeg bliver ved med at være hemmelig. Det kan du bare skrive: 'Linnea siger stadig ikke noget', griner hun.

Facebook
Twitter