3 kendere: Derfor elsker danskerne 'Badehotellet'

I aften bliver sidste afsnit af ’Badehotellet’s sæson tre sendt. Serien har altid haft anmelderne imod sig, men seerne elsker det.

'Badehotellet' er et typisk eksempel på, at parnasset ikke altid er i harmoni med folkedybet, mener tv-serie-ekspert.

Den havde ikke de bedste odds med sig, ’Badehotellet’.

Første sæson blev – diplomatisk sagt – lunkent modtaget og blev kaldt alt fra ”parodisk overspillet” til ”klodset og udramatisk”.

Men seerne elskede serien – og gør det stadig – til trods for anmeldernes fortsatte beherskede modtagelse.

Flere end 1,6 millioner danskere ser serien, som i aften viser sidste afsnit af tredje sæson. Fie, Molly og de andre fra badehotellet vender dog tilbage igen i en fjerde sæson, har TV 2 annonceret.

Men hvad er det, ’Badehotellet’ kan, som fanger danskerne i så høj grad?

Det svarer en trofast tv-seer, en anmelder og en tv-serie-ekspert på.

Tv-seeren: ”Badehotellet får os væk fra nyhederne og bomberne og stressen i verden”

Vagn Eriksen, fan af ’Badehotellet, 61 år, tidligere farvehandler

- Vi trænger alle sammen sådan til at komme væk fra de nyheder og de bomber og alt det, der sker rundtomkring i verden. Alt det stress. Det sørger ’Badehotellet’ for. Vi kommer næsten tilbage til Morten Korch. Vi elsker at se noget, hvor vi bare kan grine og slappe af i stedet for, at det er mord på mord hele tiden.

- Jeg synes, at det er godt skrevet, godt instrueret, og at det hele er rigtig godt lavet. Der er så mange detaljer, der er så utrolig godt udtænkt af forfatterne.

- Anmeldernes kritik er ikke overraskende. De er jo tit snobbede. De skal jo være så kloge. Det er nøjagtig det samme, som når der kommer nogen ind i fjernsynet, der har en ph.d., så skal de altid være imod politikerne og være klogere. De skal altid fremhæve sig selv.

Vagn Eriksen har malet billedet her af tre af køkkenpigerne fra 'Badehotellet'. Det tog ham godt 30 timer. (© Maleria af 'badehotellet' af Vagn Eriksen) (© Maleria af 'badehotellet' af Vagn Eriksen)

Anmelderen: Så trygt, at man næsten regner med, at Lille Per kommer

Henrik Palle, anmelder på Politiken, mente i sin anmeldelse af tredje sæson, at man som seer ” skal sluge en forrygende mængde kameler”.

- Det, der med, at nogle siger, at dramatik skal sætte problemer under debat, er ikke rigtigt. Underholdning skal i virkeligheden det modsatte, det skal være værensglemsel, det at du glemmer, at du er et menneske i verden under specifikke omstændigheder, men bare slumrer hen. Badehotellet er en visuel pendant til et lille honningdepot, som man kan tage frem engang imellem.

- Vi lever i et samfund og hverdag med meget utryghed og med finanskriser, stress og miljøkatastrofer. Så er det meget rart at svømme hen en times tid foran fjernsynet, hvor der bliver talt et letforståeligt sprog, og hvor det hele er så trygt, at man næsten regner med at Lille Per kommer fiflende med sin elefant.

- ’Badehotellet’ er hyggelig og eskapistisk og tegner et billede af et univers, hvor der ikke er større problemer, end om det er sikkert, vi får kylling til frokost. Alting har sin plads i ’Badehotellets’ univers, og der er ikke noget, der ændrer sig. Det kan folk godt lide. Det siger jeg ikke for at se ned åp folk, men vi kan godt lidt universer, der er uforanderlige – det giver os et sted, hvor vi kan være trygge.

Tv-serie-eksperten: Parnasset er ikke altid i harmoni med folkedybet

Tobias Bukkehave er ekspert i tv-serier og har skrevet bogen ’50 tv-serier, du skal se’

- ’Badehotellets’ succes skyldes, at folkene bag har formået at tappe ind i det nationalromantiske og lokalhistoriske. Ligesom med Matador, minder den os om, at vi har en fælles historiske og fælles referencer, og folkene bag har formået at sætte det på formel, så det virker.

- Succesen skyldes også nogle letafkodelige, sympatiske hverdagsfigurer, som har nogle nære plot, der er lige til at gå til. Anmelderne har været kritiske, og personligt synes jeg også, at der sker for lidt – men på den vis er ’Badehotellet’ et typisk eksempel på, at parnasset ikke altid er i harmoni med folkedybet.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1118462128204310

FacebookTwitter