3 serier, du ikke må gå glip af: 'Det er en af de sjoveste, der nogensinde er lavet'

Streaminggiganterne tilbyder et sandt slaraffenland af godt indhold, mener ekspert. 

Frem med fjernbetjening! Januar er den perfekte måned til at bingewatche serier. (© Anne Vestergaard Olsen/DR)

Corona hærger stadig. Du kan snart ikke huske, hvordan det er at møde fysisk ind på arbejde eller i skolen.

Januar – der i forvejen føles lang – har aldrig slæbt sig langsommere afsted end netop i år.

Ja, undskyld, hvis jeg lige tog det sidste livsmod fra dig, men hæng lige på.

For selvom man bestemt ikke skal undervurdere det alvorlige i en pandemi, er det bedste, man kan gøre netop nu, jo faktisk netop at blive indenfor og hver for sig.

Så hvorfor ikke benytte lejligheden til at kaste sig helhjertet ind i streamingtjenesternes nærmest uendelige indholdstilbud?

Og der er nok at kaste sig over, uanset om du er til det nostalgiske, det nye eller det midt imellem, mener serieekspert Frederik Dirks Gottlieb.

Så sæt dig til rette i sofaen, fyr op under din fjernbetjening, og læs med, når han guider dig til det bedste indhold lige nu.

'Seinfeld'

'Seinfeld' var med til at gøre sin skaber, Jerry Seinfeld, til én af de rigeste komikere i verden. (Foto: Kevin Mazur © Getty Images)

Hvad slår egentlig en god omgang 1990'er-nostalgi? Nærmest intet, hvis du spørger Frederik Dirks Gottlieb. Men havde du nu troet, han ville nævne 'Venner', så må du tro om igen. Det er nemlig en anden af årtiets helt store komedieserier, du i stedet bør kaste dig over, mener han.

- Man kan ikke undgå at blive i godt humør af 'Seinfeld'. Den er altid sjovt! Måske især, når man er i en mærkelig periode, som vi er nu. Serien beskæftiger sig med de mærkelige små ting i hverdagen. Den er fed, fordi den evner at se det komiske i al det irriterende i tilværelsen, siger han og uddyber:

- Og så var serien faktisk ganske banebrydende for sin tid, lyder det fra serieeksperten.

- Det er den første af de her serier, hvor en komiker spiller sig selv i hovedrollen. Det startede som en lille skør kultserie, men endte med at blive én af verdens største serier. Den har sidenhen ligget til grund for 'Klovn' og massevis af andre af den slags serier. Det er stadig i dag en af de sjoveste serier, der nogensinde er lavet.

'Seinfeld', sæson 1-9, kan ses på C More, Amazon Prime og Viaplay.

Alt det nye på Disney+

'WandaVision' er blot én af de mange nye serier, du kan se frem til på Disney+. (Foto: RUBA © Copyright © 2020 BACKGRID UK)

Disney+ har kun været på markedet i Danmark siden september, men bider allerede nu de allerstørste streamingspillere i haserne.

Og intet tyder på, at det ændrer sig i 2021. Faktisk kommer Disneys slaraffenland af lækkert indhold kun til at vokse sig større og større, forklarer Frederik Dirks Gottlieb:

- Disney+ kommer til at rulle sig fuldstændig vanvittigt ud i 2021 med et væld af nye film og serier. Vi kommer ikke mindst til at vælte os i originalt Marvel-indhold i lange baner: Vi får – blandt meget andet – serier som 'Loki' og 'WandaVision'.

- Jeg tror, der er mange, der har brugt de store blockbuster-Marvel-film til at samles med venner i biografmørket, så det bliver fedt at kunne samles om nyt Marvel-indhold virtuelt. Det er genial timing af Disney+.

'WandaVision' kan ses på Disney+ allerede nu, mens 'Loki' ventes at få premiere senere i år.

'Succession'

'Succession' har amerikanske Jeremy Strong i én af de bærende roller. Han er bosat i Danmark med sin danske kone, Emma Wall. (Foto: Graeme Hunter © HBO)

HBO har længe været kendt for at skabe serier med masser af kant og af tårnhøj kvalitet. Og ved de seneste års glitrende prisuddelinger har HBO-dramaserien 'Succession' på det nærmeste gjort fuldstændig rent bord.

Og det er der god grund til, mener Frederik Dirks Gottlieb, der opfordrer til, at man kaster sig over seriens to første sæsoner, inden vi senere i år kan se frem til en tredje sæson.

- Hvis man ikke allerede har set den, så skal man begynde at lade op til sæson tre nu. Det er en meget seriøs dramaserie om en familie, der skal enes om, hvem der skal overtage tronen efter en aldrende patriark. Det er én af de mest spændende dramaserier, der er lavet i nyere tid, siger han og slutter:

- Den er fuld af tvists, og samtidig er den vildt fornøjelig at se. Det er virkelig et must see for enhver, der elsker dramaserier.

'Succession', sæson 1-2, kan ses på HBO Nordic.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter