33 år efter originalen: Nu får legendarisk dansefilm en toer

Fik du heller aldrig nok af kultfilmen 'Dirty Dancing'? Så er der godt nyt!

Romancen mellem Baby og Johnny fik mange teenagehjerter til at slå i takt med filmens fængende soundtrack i slutfirserne - og har gjort det lige siden. (© United Archives)

"Nobody puts Baby in a corner!".

Sådan lyder den måske mest legendariske replik fra den lige så legendariske dansefilm fra 1987, 'Dirty Dancing'.

Og ovenstående sætning har næppe været mere aktuel end netop nu.

Filmkarakteren Baby - spillet af Jennifer Grey - kommer nemlig efter alt at dømme snart tilbage på biograflærredet. Det skriver blandt andre The Guardian og CNN.

Det imponerende løft henimod filmens slutning er sidenhen blevet et fikspunkt for den moderne popkultur, skriver BBC. (© United Archives)

Direktøren for Lionsgate Film Jon Feltheimer ser frem til 'Dirty Dancing'-opfølgeren:

- Det vil blive lige præcis den slags romantiske, nostalgiske film, som fansene har ventet på, lover han.

Den originale 'Dirty Dancing'-film indtjente over 200 millioner dollar i biograferne, mens filmens temasang '(I've Had) The Time of My Life' vandt både en Oscar og en Golden Globe.

Lyt til '(I've Had) The Time of My Life', mens du læser videre:

0:00

Bliver uden Patrick Swayze

Det er ikke meget, man endnu ved om plottet i den nye film, men det står allerede nu klart, at Jennifer Grey, der som nævnt udødeliggjorde rollen som Frances "Baby" Houseman i den originale film, også skal spille med i to'eren.

Grey skal desuden være ledende producent på filmen, der bliver instrueret af Jonathan Levine.

Hvem Grey skal spille overfor, er dog endnu usikkert. Men det bliver ikke med hendes originale on screen-makker Patrick Swayze.

Skuespilleren, der fik mange hjerter til at dunke i takt til musikken med sine hoftevridende dansetrin i originalfilmen, døde nemlig i 2009 af kræft. Han blev 57 år.

Men hov, har der ikke allerede været en 'Dirty Dancing'-to'er, tænker du måske?

Svaret er faktisk nej. For selvom filmåret 2004 bød på en film med titlen 'Dirty Dancing: Havana Nights', så var denne film ikke en officiel opfølger, men derimod en spinoff.

Det vides endnu ikke, hvornår 'Dirty Dancing'-opfølgeren får premiere.

Baby - eller rettere Jennifer Grey - som hun ser ud i dag. Her ses skuespilleren til premieren på 'Captain Marvel' i 2019. (Foto: Robyn BECK © AFP or licensors)
FacebookTwitter