77 film, en oscar, to ægteskaber og fire børn: Australiens store stjerne bliver 50 år

Nicole Kidman kan fejre rund fødselsdag på toppen af karrieren.

 • Nicole Kidman fylder 50 år i dag. (Foto: horcajuelo © Scanpix)
 • På dette års Cannes Filmfestival var hun en af hovedpersonerne - med roller i hele fire projekter: To film i hovedkonkurrencen, en sci fi-film og en miniserie. (Foto: Stephane Mahe © Scanpix)
 • Nicole Kidman ses her sammen med skuespiller Dev Patel ved en gallavisning af filmen 'Lion', der i år sikrede skuespilleren hendes fjerde Oscar-nominering. Denne gang i kategorien bedste kvindelige birolle. Filmen var nomineret i seks kategorier. (Foto: Peter Nicholls © Scanpix)
 • I 2013 var Nicole Kidman en del af hovedjuryen i Cannes, der det år uddelte Den Gyldne Palme til filmen 'Adèles Liv' om et lesbisk kærlighedsforhold. Her ses hun med juryformand og filminstruktør Steven Spielberg. (Foto: JEAN-PAUL PELISSIER © Scanpix)
 • Nicole Kidman er flere gange blevet opført som voksfigur. Her er en af dem stillet op foran Operahuset i Sydney for at fejre etårsfødselsdagen for voksmuseet Madame Tussaud i Sydney. (Foto: DANIEL MUNOZ © Scanpix)
 • Prins William hilser på Nicole Kidman i 2011. (Foto: pool © Scanpix)
 • Siden 2006 har Nicole Kidman været gift med countrymusikeren Keith Urban, som tit ledsager sin kone på den røde løber. Her ses de ved en musikprisuddeling i 2009. Sammen har de to børn; et, hun selv har født, og et, som en rugemor har født. (Foto: Danny Moloshok © Scanpix)
 • I 2008 udkom det romanstiske og historiske drama 'Australia', hvor Nicole Kidman spillede over for Hugh Jackman. Filmen fik noget blandede anmeldelser. (Foto: ho © Scanpix)
 • I årene før 'Australia' medvirkede den australske skuespiller i flere andre film, som kritikerne fandt noget mainstream og ikke ubetinget elskede. Blandt andet ’The Stepford Wives’ (2004) og ’Bewitched’ (2005). (Foto: Vincent kessler © Scanpix)
 • I 2002 fik hun en Oscar - karrierens hidtil eneste. Prisen fik hun for sin rolle som Virginia Woolf i filmen 'The Hours', hvor skuespilleren hver dag måtte sidde tre timer i makeup-stolen for at blive transformeret om til den mørkhårede forfatter. Ved de første visninger af filmen var der publikum, der efter filmens afslutning end ikke vidste, at de havde siddet og set på Nicole Kidman i små to timer. (Foto: Mike Blake © Scanpix)
 • Nicole Kidman var en af de første store stjerner, der medvirkede i en Lars von Trier-film, nemlig 'Dogville' fra 2003. Filmen kandiderede til en Guldpalme samme år, men blev slået af Gus van Sants 'Elephant'. Til gengæld har den vundet både Bodil- og Robert-priser i Danmark. Om samarbejdet med den notorisk besværlige og provokerende von Trier har Kidman sagt: - Jeg er tydeligvis tiltrukket af besværlige folk. (Foto: MARIA HEDEGAARD © Scanpix)
 • Nicole Kidman fik i 2003 sin egen stjerne på Hollywoods Walk of Fame. (Foto: Adrees Latif © Scanpix)
 • En anden rolle, som mange husker Nicole Kidman for, er rollen som Satine i musicalfilmen 'Moulin Rouge' fra 2001. Filmen om den umulige kærlighed omkring det gamle showsted Moulin Rouge i Paris vandt i alt to Oscars. (Foto: NF © Scanpix)
 • I 1995 medvirkede Nicole Kidman i den tredje film i Batman-serien, 'Batman Forever', der klarede sig rigtig godt i biograferne og for alvor fik slået Nicole Kidmans navn fast for dem, der ikke havde lært det at kende endnu. (Foto: WARNER BROS/DC COMICS / Album)
 • Juleaften 1990 blev Nicole Kidman gift med Tom Cruise, som hun har spillet over for i flere film. Straks blev hun en stor berømthed i Hollywood. Parret adopterede to børn og blev skilt i 2001. (Foto: Sergio perez © Scanpix)
 • De spillede blandt andet over for hinanden i Stanley Kubricks sidste film 'Eyes Wide Shut' fra 1999 om et overklasseægtepar, der til en fest begge flirter voldsomt med andre, inden det ender med utroskab i natten. (Foto: Getty Images © This content is subject to copyright.)
 • Nicole Kidman i Central Park med sin og Tom Cruises datter Isabella i 1994. (Foto: Mitchell Gerber © This content is subject to copyright.)
1 / 17

Hun blev født i Honolulu, flyttede til Australien som fireårig, og fik sit gennembrud som 19-årig.

I dag kan Nicole Kidman fejre 50 års fødselsdag som en af verdens mest celebre skuespillerinder.

Ifølge filmstitet IMDB har hun medvirket i intet mindre end 77 film.

Over årene er hun blevet instrueret af instruktører så besværlige som Stanley Kubrick og Lars von Trier, har lavet storfilm med Baz Luhrmann, skridtet mangt en rød løber tynd, modtaget adskillige priser - blandt andet en Oscar i 2002 - og fået i alt fire børn.

Se Nicole Kidmans liv i billeder i galleriet ovenfor.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk