Åbningsscene i Broen klippet om inden premieren: For barsk til DR

Da fjerde sæson af 'Broen' havde premiere på DR1 i aftes, var én scene klippet om.

(Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, DR)

Årets første dag bød på premiere på fjerde og sidste sæson af dramaserien 'Broen'.

Men da åbningsscenen gled over skærmen på DR1, var den anderledes end den, der oprindeligt var planlagt af DR og produktionsselskabet Nimbus. Der er nemlig blevet klippet nogle voldsomme billeder ud, fortæller DR1s kanalchef Pil Gundelach Brandstrup:

- Det drejer sig om nogle enkelte voldsomme billeder, som er fjernet, men som ikke ændrer på indholdet af scenen, forklarer hun.

- Danskerne misser ikke noget. De barske billeder, som er fjernet, har ikke betydning for forståelsen, men antyder mere, end de direkte viser.

Omredigeringen af scenen er af hensyn til familierne, der ser tv sammen hjemme i stuerne lige netop denne aften.

- Vi har valgt at klippe ned i den del af åbningsscenen, som er ret barsk og eksplicit. Det skyldes, at vi den 1. januar sender første afsnit af 'Broen' lige efter første afsnit af X Factor og altså kan risikere, at yngre seere ikke når at komme væk fra skærmen. Herefter sendes resten af sæsonen søndage kl. 20.

Mord og identitet

I fjerde sæson af 'Broen' skal vi igen følge svenske Saga Norén og danske Henrik Sabroe, mens de hvirvler sig ind i en knudret mordgåde. Men denne gang har handlingen endnu mere fokus på de menneskelige sider af de to hovedkarakterer end tidligere.

- Serien udvikler sig for hver sæson, og i denne fjerde og sidste sæson får vi på fornem vis samlet trådene og får en forløsning og afslutning på tre sæsoners højspændt drama, forklarer Pil Gundelach Brandstrup i en pressemeddelelse.

- Der bliver stiller skarpt på identitet, hvor vi blandt andet kommer tættere på Sagas og Henriks karakterer og udfordringer, og bliver klogere på, hvem de er.

  • Sofia Helin spiller den svenske betjent Saga Norén. (© © Filmlance Int 2017 Photo: Jens Juncker)
  • Thure Lindhardt spiller rollen som den danske kriminalbetjent Henrik Sabroe. (© © Filmlance Int 2017 Photo: Jens Juncker)
  • Som noget nyt gør danske Mikael Birkkjær (th) sin entré i fjerde sæson af 'Broen'. (© © Filmlance Int 2017 Photo: Jens Juncker)
1 / 3

Et nordisk samarbejde

Fjerde sæson af 'Broen' bliver den allersidste.

Men det betyder ikke, at det er slut med nordisk drama. Faktisk tværtimod, fortæller generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, i en pressemeddelelse.

- Nordisk drama konkurrerer med den bedste internationale fiktion overhovedet. Vores nye, fælles nordiske strategi og det øgede nordiske samarbejde er et vigtigt skridt mod et endnu stærkere public service-dramatilbud end i dag, siger hun.

- Det her nordiske drama-samarbejde gør os stærkere i et stadigt mere internationalt marked. Vi står jo simpelthen stærkere, når vi som public service-udbydere står sammen i Norden.