Årets mest populære forelæsning? Nu kan man læse 'Skam' på universitetet

Oslo Universitet udbyder til efteråret den norske serie 'Skam' som en del af pensum under medievidenskab.

Til efteråret kan man deltage i Skam-forelæsning på Oslo Universitet. (© NRK)

Den norske tv-kanal NRK's store hitserie 'Skam' kommer efter sommerferien med i pensum for medievidenskabsstuderende på Oslo Universitet, der vælger at læse faget digital-tv.

Det skriver Oslo Universitet.

Både fans og studerende på universitet kan komme til at lære mere om webserier og populærkultur, når det norske Institut for medie og kommunikation tilbyder 'Skam' som case i faget om digital historiefortælling.

Som alle andre fag er forelæsningerne nemlig åbne for alle.

- Man kan bare dukke op, men jeg kan ikke garantere plads, siger emneansvarlig på Oslo Universitet, Gry Cecilie Rustad til netavisen for universitetet, Uniforum.

Og bliver der fyldt, hvilket er ret sandsynligt med 'Skam's store fanskare, så må de, som ikke er meldt til eksamen gå ud igen.

Netserier er mere mangfoldige

Gry Cecilie Rustad blev foreslået emnet af instituttet, og hun var ikke sen til at sige ja. Hun mener, det også er en akademisk opgave at sætte søgelys på mangfoldighed - og netop det er netserier gode til, siger hun til Uniforum.

Generelt har netserier eksempelvis flere kvindelige medvirkende samt karakterer med andre hudfarver eller seksuelle orienteringer og kønsidentiteter.

Gry Cecilie Rustad tror, det er fordi netserier er billigere i produktion og dermed kan stemmer, der ellers ikke får plads, blive hørt.

Herhjemme i Danmark venter en stor fanskare stadig på, hvornår sæson fire af den populære serie får premiere.

/DR Kultur/