Adam Price afslører: Det sker der i næste sæson af 'Herrens Veje'

Første sæson af 'Herrens Veje' er slut. Her fortæller hovedforfatter Adam Price, hvad der venter i anden sæson.

(© dr)

Emilie er gravid. August er død.

Livet gik hånd i hånd med døden i de allersidste minutter af sæsonfinalen af 'Herrens Veje', som løb over skærmen søndag aften.

Augusts død og de resterende karakterers måde at håndtere hans død på bliver da også det naturlige udgangspunkt for anden sæson af 'Herrens Veje'.

Det fortalte seriens hovedforfatter, Adam Price, da han søndag aften svarede på seernes spørgsmål om serien.

Se hele chatten med Adam Price her.

- Det er helt klart, at Augusts forfærdelige og tragiske, men også smukke, afsked med denne verden, er noget, der kommer til at berøre alle karakterer i serien. Det er en fuldstændig verdensomvæltende begivenhed for dem.

- Døden fylder meget her i slutningen af sæsonen, men den store fortælling i kristendommen er jo også at overkomme døden. Og det kan måske give en pejling på, hvad det er for en fortælling, vi er i gang med i anden sæson, fortalte Adam Price.

Kommer op i lyset og ind i livet

Sammen med sine medforfattere er Adam Price lige nu i fuld gang med at skrive manuskriptet til næste sæson af 'Herrens Veje', der også bliver den sidste.

To afsnit er allerede optaget, og selvom udgangspunktet for serien altså er dystert, kommer der også til at ske mere positive ting i de kommende ti afsnit, lover Adam Price.

- Vi bliver slet ikke kun i tragedien, kan jeg roligt sige. Vi vil op i lyset, vi vil ind i livet – både det evige og det, der er lige nu og her mellem os mennesker her på jorden og mellem karaktererne i serien. Jeg tror, det bliver en voldsom og dramatisk rejse – og forhåbentlig også en dyb rejse, fortalte han.

Direkte adspurgt om hvorvidt den trofaste kirketjener Svend (Joen Højerslev) kommer til at fylde mere i den kommende sæson, lød svaret fra Adam Price:

- Ja, det gør han. Han har en stor og vigtig fortælling i anden sæson, og den glæder vi os meget til at fortælle.

Anden sæson af 'Herrens Veje' har premiere på DR1 i efteråret 2018.

Se hele chatten med Adam Price her.

Facebook
Twitter