Adam Price laver ny, stor serie til Netflix

Streaminggiganten Netflix optager ny serie i Danmark i 2019. Manuskriptforfatter Adam Price står bag.

Adam Price har været involveret i en lang række succesfulde serier, blandt andet 'Taxa', 'Nikolaj og Julie', 'Anna Pihl', 'Gidseltagningen' og 'Mercur'. Nu står han i spidsen for en ny, stor Netflix-satsning. (Foto: Sofie Mathiassen © Ritzau Scanpix)

Han har stået bag populære og prisvindende tv-serier som 'Borgen' og 'Herrens Veje', men snart giver manuskriptforfatteren og instruktøren Adam Price sig i kast med sin vel nok største produktion hidtil.

Adam Price står nemlig bag Netflix' kommende store, skandinaviske seriesatsning 'Ragnarok'.

Det skriver streamingtjenesten i en pressemeddelelse.

Serien, der vil være på norsk, er et coming-of-age-drama, som tager sit afsæt i den nordiske mytologi, lyder det i pressemeddelelsen, hvori det også fremgår, at serien vil blive indspillet i både Danmark og Norge i løbet af 2019.

Adam Price står i spidsen for et forfatterhold, der består af forfattere fra hele Skandinavien, og han ser frem til at sætte Norden og den nordiske mytologi på verdenskortet - med et twist.

- Serien tager sit udgangspunkt i en problemstilling, som ikke kun mennesker i Norden, men over hele verden, i stigende grad bliver tvunget til at forholde sig til; vores klima, som gennem de senere år har været under voldsom forandring, siger Adam Price i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Polerne smelter med en hastighed, ingen havde forventet. Vi går gennem lange tørkeperioder. Vintrene er for varme. Oftere og oftere oplever vi voldsomme skybrud. På alle måder ekstreme vejrforhold. Verden er under forandring, og nogen vil måske påstå, at vi er på vej mod et nyt ragnarok. Medmindre nogen når at gribe ind...

Flere danske produktioner på Netflix

'Ragnarok' bliver den anden skandinaviske serie, som den amerikanske streamingtjeneste Netflix poster penge i.

I foråret havde Netflix således premiere på den danskproducerede science fiction-serie 'The Rain' med blandt andre Alba August og Mikkel Boe Følsgaard på rollelisten. Netflix har allerede meddelt, at der kommer en sæson to af serien.

Også på filmfronten har Netflix set mod Danmark.

Således har Susanne Bier instrueret filmen 'Bird Box', der har den Oscar-vindende skuespiller Sandra Bullock i hovedrollen. Filmen får premiere på Netflix den 21. december.

Sandra Bullock spiller hovedrollen i Susanne Biers kommende Netflix-film 'Bird Box'. Herudover medvirker også stjerneskuespillere som Trevante Rhodes, Sarah Paulson og John Malkovich. (Foto: Saeed Adyani © Netflix)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter