Adam Price står bag ny DR1-dramaserie om religion

’Herrens veje’, der handler om tro og religion, forventes at få premiere på DR1 i 2017.

DR1 sender fra 2017 den nye dramaserier 'Herrens veje', der er skrevet af Adam Price. (Foto: agnete schlichtkrull © dr)

Religion bliver omdrejningspunktet, når DR1 i 2017 har premiere på den nye dramaserie ’Herrens veje’.

Tv-serien kommer til at handle om to brødre i en præsteslægt og tager udgangspunkt i både krig og personlige konflikter, der rammer en såkaldt helt almindelig familie.

Ifølge Adam Price, der står bag serien, vil udgangspunktet være den danske folkekirke, men den vil også berøre de store verdensreligioner og de kultursammenstød, som det kristne Vesten har med dele af den arabiske verden.

Bliver ikke en teologisk udredning

Men selv om tro og religion kan virke knastørt for nogle, vil der være masser af familiedrama i den nye serie. Så hvis man tror, at det bliver en tør, teologisk udredning, så tager de fejl, lover Adam Price.

- Serien tager udgangspunkt i noget, der ligner en almindelig familie i en slægt af præster, og det har været utrolig fascinerende at kigge ind i den verden. Hvis man tror, at præster er pæne og ordentlige mennesker, bare fordi de forkynder det kristne budskab, så tager man fejl. Det er skønt for dramatikere, fordi det jo er godt drama, når folk brænder så meget for deres fag, at de indimellem bekæmper hinanden, siger Adam Price til DR Kultur.

Han fortæller, at en public service-station som DR netop bør vove pelsen og søge nye grænser for, hvad man kan som dramaserie – lige som da han selv var med til at lave ’Borgen’.

- Dengang fik vi lov til at kaste os over det politiske univers, og der var der også tvivl om, hvorvidt det var underholdende nok for en søndag aften. Men det lykkedes heldigvis på grund af persondramaer. Det er det samme, vi forsøger på at gøre i den nye serie, siger Adam Price.

Underholdende og reflekterende

Heller ikke DR’s dramachef, Piv Bernth, er nervøs for, at emnet kan blive for støvet. Hun fortæller ifølge en pressemeddelelse, at dramaserierne gerne må være underholdende, men også må skabe refleksion og undren hos seerne – og helst på samme tid.

- Vi vil gerne være med til at stille både de store og de små spørgsmål, men vi har ikke et ønske om at give svarene. Dem skal seerne selv reflektere over og diskutere sig frem til. Det bliver der lejlighed til, når emnet tro bliver omdrejningspunktet i denne nye dramaserie, siger hun.

Udover ’Borgen’ har Adam Price også været manuskriptforfatter til flere satireprogrammer og tv-serien ’Taxa’. Derudover har han været redaktør for TV 2 Drama.

Optagelserne til ’Herrens veje’ forventes at begynde til august 2016.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve